2023. március 29-én tartotta soron következő testületi ülését Kecel Város Képviselő-testülete, akik öt napirendi pontról egyeztettek.

1.napirendi pont volt: Pályázat benyújtása a „Helyi és Térségi turizmusfejlesztés” elnevezésű TOP-Plusz-1.1.3-21 azonosítószámú felhívásra

-Hirdetés-

A közúton és a megyén keresztül kerékpárút kialakítása történne egészen Hajósig, Kecel- Császártöltésen keresztül, ismertette a polgármester. A Kecel-Császártöltés közötti kerékpárút projektjének összköltsége 1 milliárd 460 millió forint, ahol az igényelt támogatás is ennyi, melynek intenzitása 100%-os. A tervek csak ezután fognak elkészülni. A konzorcium vezetője: Kecel Város Önkormányzata.

2. napirendi pont: Kecel Város Önkormányzata részvétele a KEHOP-2.1.11. kódszámú pályázat keretében történő ivóvízhálózat rekonstrukció megvalósításában konzorciumi tagként

Jánoshalma-Soltvadkert és Kecel konzorciumában pályáztak. A polgármester elmondta, hogy a Szőlő utcában történne meg a javítás, melynek összköltsége valamivel több, mint 52 millió forint, 30 %-os önrész költséggel a kivitelezéshez az éves költségvetés terhére, melyből a saját forrás kicsivel több, mint 3 millió forint lesz. Illetve a víztorony bérletéből 4,5-4,5 millió forinttal tudnak hozzájárulni az önerő biztosításához.

3. napirendi pont: Kecel Város Önkormányzata általános működésére vonatkozó energia-áremelés miatti takarékossági intézkedései ágazati bontásban

A rezsiproblémák miatt kialakított a pénzügy és az önkormányzat egy olyan stratégiát az önkormányzat intézményeiben, hogy hogyan tudnak a téli időszakban spórolni (villany, gáz, napelem, stb.). Erre megvannak a tervek, melyeket betartottak az intézményvezetők. Így a következő télen is szeretnének támogatást kérni majd az államtól. 

4. napirendi pont lett volna: A Kecel Közműépítő Kft. feladatellátásával és finanszírozásával kapcsolatos döntés meghozatala

Haszilló Ferenc polgármester elmondta, hogy a gyűlés előtt bizottsági ülés volt, ahol a 4. napirendi pontot a következő testületi ülésre napolták, mivel részletes elszámolást szeretnének kérni a cégtől. Ennek értelmében 5 napirendi pontról tárgyaltak.

5. napirendi pont: A Keceli Polgárőr Egyesület működési célú visszatérítendő támogatása

Haszilló Ferenc elmondta, hogy a polgárőr csapattal jó kapcsolatot tart az önkormányzat, majd hozzátette, hogy az elnök úr ismét megkérte az önkormányzatot, hogy egy önerőt előlegezzenek meg nekik, pályázathoz. Pár évvel ezelőtt is megkapták ezt a közel 5 millió forintos támogatást. Most egy hasonlót kérnek: számítástechnikai, informatikai  bővítés valósulna meg, valamint formaruházat beszerzés. Mivel korábban visszafizették ezt a pénzt, az önkormányzat most is megszavazta támogatásukat.

  1. napirendi pont: Kecel Város Önkormányzata 2023. évi közbeszerzési terve

Ez az előterjesztés az építési beruházásokkal kapcsolatos, Kecel város belterületi csapadékvízelvezető rendszerének 2-es 3-as üteméről szól, továbbá a közvilágítási lámpacserékről, illetve a gáz és a villany beszerzési árainak módosításával kapcsolatos beszerzésekről. Ezek egy részét november végéig szeretnék befejezni. 2023 végén lejárnak azok a szerződések, melyek a gáz és a villanyra szólnak, tájékoztatott a polgármester. Így  ezeket (is) újra kell majd tárgyalniuk a különböző cégekkel.

A határozat-tervezeteket egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület.

Forrás: Kecel Városi TV YouTube csatorna  

MEGOSZTÁS
Írta: vira