Március utolsó napján a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban a Nők Lapja két újságírójával, Dobray Saroltával és Koronczay Lillával találkozhattak az érdeklődők.

A két írónőnek több mint 20 éve jelenik meg cikke, publicisztikája, emberközpontú irodalmi riportja a Nők Lapja hetilap hasábjain. Az este folyamán a munkájukkal kapcsolatos érdekességekbe engedtek bepillantást. Meséltek az interjúk születéséről, hogy hogyan működik a témák kiválasztása, milyen is egy szerkesztőségi ülés, mi határozza meg, hogy kivel készüljön interjú.

Dobray Sarolta és Koronczay Lilla
-Hirdetés-

Lilla 30 éves kora óta dolgozik az újságnál. Ez idő alatt számos vidám, elgondolkodtató és olykor szomorú történetet írt meg. Akadt olyan, melynek hatására emberek élete fordult jobb sorsra. Ezen kívül több éve vezet párkapcsolati tanácsadó rovatot is, és két életrajzi riportkönyvet is írt. Az egyik a Király családról, a másik Keresztes Ildikó énekesnőről szól.

Sarolta szintén írt több könyvet is. Számos érdekességet tudhattak meg a jelenlévők az Őrült világ című riportkötetéről, melyben az olaszországi magyar prostituáltak életét tárta fel úgy, hogy titokban beépült közéjük. Elmesélte, hogy miért is vállalkozott erre a nem kis kockázattal járó küldetésre. Gyakorta visszatérő téma írásaiban a hajléktalanok helyzete és mindennapjaik. Az előadás folyamán megosztotta a hallgatósággal, hogy milyen módon lehet megszólítani őket, bizalmukat elnyerni, hogy miért ragadnak bele a sorsukba, mitől gondolkodnak másként, mint az átlagos életet élő embertársaik. Beszélt arról is, hogy riportalanyait miért választja gyakorta a legnehezebb sorsú emberek közül.
Sok érdekes információt osztott meg a 2022 októberében megjelent a Beűzetés a paradicsomba című újabb riportkötetéről. A könyvben szociografikus pontosságú történeteket olvashatunk a mai Magyarország legkiszolgáltatottabb embereiről. Az írások pontos tudósítások, mély empátiával és szeretettel megírva.

Írta, képek: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira