A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor a Kecel FC gárdája az Akasztó FC együttesét látta vendégül. A keceli műfüves pályán április 16-án megrendezett találkozó ötgólos vendég sikerrel zárult.

Kecel FC – Akasztó FC 0-5 (0-3)

A Kecel FC csapata

Kecel FC: Gerner – Bányai, Gavula, Doszpod, Patai B. (Vincze), Patai G. (Sajdik), Torma, Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg.

Az Akasztó FC csapata
-Hirdetés-

Akasztó FC: Németh Zs. – Varga M., Molnár, Kerekes (Márki), Szabó Zs., Boldizsár (Bajusz), Németh T., Vincze, Szabó Sz. (Palla), Dobosi, Bányai.

A találkozó elején kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán és nem forogtak veszélyben a kapuk. A 12. percben a hazaiak kapusa Gerner Dániel végezhetett el kirúgást, ami után hatalmas hibát elkövetve a középen üresen álló akasztói Szabó Szabolcsnak passzolta a labdát, a vendégek csatára pedig a tiszta helyzetet gólra váltotta (0-1). A 15. percben az akasztói Szabó Szabolcsot középen teljesen üresen hagyták a keceli védők, aki a megkapott labdát zavartalanul vezethette a kapura és megszerezte második találatát is (0-2). A 27. percben a keceli Gavula Levente törhetett a jobb oldalon kapura, de nagy helyzetből csak az oldalhálót találta el a labdával. A 33. percben tovább növelhette volna előnyét az akasztói gárda, azonban a kapura törő Kerekes Márk lövését Gerner Dániel a kapujából mintegy 30 méterre kifutva bravúrosan mentette lábbal. A 35. percben bal oldalról végezhetett el szabadrúgást a keceli Bányai János és a lövése után a jobb alsó sarokból tornázta ki bravúrosan a labdát az akasztóiak kapusa Németh Zsolt. A 41. percben az akasztói Boldizsár Csaba már a kifutó kapuson is átemelte a labdát, amelyet a gólvonalról rúgott ki Bödő Dominic. Nem sokkal később egy gyors keceli támadás végén Gavula Levente és Patai Balázs is gólt szerezhetett volna, de nagy helyzetben mindketten Németh Zsolt kapusba lőtték a labdát. A 44. percben szögletet rúghatott az akasztói csapat, ami után a kapu elé ívelt labdát Gerner Dániel kétszer sem tudta elütni, melyet követően Boldizsár Csaba sodorta a játékszert a hálóba (0-3), így háromgólos vendég vezetéssel zárult az első félidő.

A szünet után a 46. percben a keceli Gavula Leventének passzolták oda az akasztóiak a labdát, aki egyedül törhetett kapura, de az óriási ziccerből nem tudott gólt szerezni. Nem sokkal később a csereként beállt keceli Sajndik Áron kapott bal oldalról egy jó labdát, de óriási helyzetben, közelről a kapu fölé fejelt. A második félidőben a szakadó esőben a hazaiak játékát sok eladott labda jellemezte, a középpályán pedig a párharcok nagy százalékát az akasztóaiak nyerték meg. A pontatlan játék és a sok kihagyott hazai helyzet megbosszulta magát, amikor a kinyíló keceli védelemmel szemben a 83. és a 88. percben is gólt szerzett az akasztói Varga Milán, beállítva ezzel a 0-5-ös végeredményt.

Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-Sajnos nem tehetek most mást a mérkőzés után, mint gratulálok az akasztóiaknak a győzelemhez, mert ők tették a dolgukat és a helyzeteikből gólokat szereztek. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert sérültek és rájuk nem számíthatunk, többen sérülten vállalták a játékot és a szűk keret miatt mindössze két cserejátékosunk volt a kispadon. A mérkőzés egészét nézve az akasztóiak talán jobban akarták a győzelmet, nagyobb lelkesedéssel játszottak tőlünk. A mérkőzésre eltervezett taktikánk sajnos már felborult a találkozó elején, amikor egy eladott labda miatt gólt rúgattunk az ellenféllel. Nem sokkal később egy újabb gólt kaptunk és az első félidő végén egy kapu előtti kavarodás után ismét az akasztóiak találtak a hálóba. Attól függetlenül, hogy ötgólos vereséget szenvedtünk, nekünk is voltak nagy gólszerzési lehetőségeink, szerezhettünk volna 4-5 találatot, de a lehetőségeinkkel nem tudtunk élni.

Szrenkó István – Akasztó FC edzője:

-Úgy gondolom, hogy a Harta elleni mérkőzésen már elindult egy folyamat a csapatnál, amiben lehetett látni a pozitív jeleket. Folyamatosan visszatérő probléma volt, hogy nem tudunk a kapuba találni, pedig minden mérkőzésen megvoltak a gólhelyzeteink. Végre a kidolgozott helyzeteinkből már gólokat szerzünk, aminek köszönhetően legyőztük a Kunbaja csapatát is és most a keceliek ellen is sikeresek voltunk. A mai találkozóra át tudtuk hozni azt a lelkes agresszív játékot, amit a kunbajaiak ellen is mutattunk. Nagyon jókor szereztük a gólokat, melyek során az ellenfelünk is segített nekünk ebben. A kecelieknek is voltak gólszerzési lehetőségei, de úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk. A találkozó végére már nagyon szétesett a keceleiek játéka, amit ki tudtunk használni és újabb gólokat szerezve arattunk nagy különbségű győzelmet. Természetesen nagyon örülünk annak, hogy a legutóbbi két mérkőzésen összesen hét alkalommal betaláltunk az ellenfeleink hálójába és nem kaptunk gólt. Az utóbbi időben mutatott játékunk jó előjel a következő mérkőzésekre. Most a kiskunfélegyháziakat fogadjuk majd, nekünk nincs vesztenivalónk, szeretnénk velük egy nyíltsisakos, jó mérkőzést játszani.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS