Újra megrendezésre került Imrehegy egyik nevezetességéhez köthető túránk, a II. Hérics túra – írja Molnár Ferenc. Településünk külterületén található egy hérics mező. A tavaszi hérics védett növény és március végétől május elejéig virágzik, valamint helyi értéktárunkban is megtalálható.

A hérics a boglárkafélék családjába tartozó növénynemzetség
-Hirdetés-

Erre a szép természeti kincsünkre alapozva szerveztük meg az idei évben is ezt a túrát, amelynek idén már egy kicsit magasabb célja az volt, hogy ne csak a környékbeli emberek, hanem megyeileg és országosan is jobban megismerjék ezt a szép vidéket, hiszen sokan nem is gondolnák, hogy ilyen természeti kincsek és látványos helyek vannak ebben a térségben.

Kapcsolódó cikk
Még az eső sem tántorította el az I.Hérics túra résztvevőit
Még az eső sem tántorította el az I.Hérics túra résztvevőit
Imrehegy külterületén található egy hérics mező. A tavaszi hérics védett növény és március végétől május elejéig virágzik. Erre a szép...

A túra inkább egy kirándulásnak felel meg egy kellemes társaságban és másik fő célja a kapcsolatépítés és közösségépítés, tehát nem teljesítménytúra. Eme eszmékkel ismét egy sikeres túrát mondhatunk magunkénak. Pozitív visszacsatolás számunkra, hogy idén még több helyről érkeztek hozzánk a helyieken kívül Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, Jánoshalmáról, Kiskunhalasról és még Nyíregyházáról is jöttek kirándulni vágyók.  Bízunk benne, hogy a Hérics Túránk szelleme másokat is megragad és jövőre még többen jelentkeznek.

Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, Jánoshalmáról, Kiskunhalasról és még Nyíregyházáról is érkeztek kirándulni vágyók

Imrehegy Község Önkormányzata, IKSZT Könyvtár Imrehegy, Keceli Gasztro és Bor Egyesület, Imrehegyi Polgárőr Egyesület, Káptalani Majori Pince, valamint önkéntes segítők és adományozók segítségével sikerült megszerveznünk ingyenes rendezvényünket, amelyen megközelítőleg 80 túrázó vett részt. A tavalyi évhez képest most kegyes volt a túrázókhoz az időjárás, csak egy minimális csapadékkal kellett szembenézni a kirándulóknak. Szerencsére ez nem befolyásolta a túra kimenetelét. A teljes táv 10 km volt, így minden korosztály képviselte magát a túrán.

Az ingyenes rendezvényen megközelítőleg 80 túrázó vett részt
A rendezvény sikerességének tekintetében jövőre újra megrendezzük a túrát, amelyre természetesen várjuk majd az érdeklődőket.

 

Szöveg, fotók: Molnár Ferenc

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira