Az „Úton a zene” elnevezésű edukációs programjának keretében adott hangversenyt Csengődön az általános iskola 3-4. osztályosainak a fennállásának százéves jubileumát ünneplő Nemzeti Filharmonikusok kamarazenekara.

-Hirdetés-

A „Vidd tovább a dallamot!” mottójú küldetés célja, hogy a vidéki településeken élő gyerekek is találkozhassanak minőségi komolyzenével. A program amellett, hogy ismeretterjesztő, meghatározó élményt nyújt számukra, amely felkeltheti bennük a komolyzene iránti érdeklődést, illetve a már zenélő gyerekeknek inspirációt adhat további tevékenységükhöz.

A művészek: Bajner Zsuzsanna, Kozák Zoltán, Kökényessy Zoltán, Porzsolt György és Porzsolt Györgyné Éva nemcsak muzsikáltak, hanem a hangszerekkel is megismertették a gyerekeket.

A résztvevők Európát utazhatták be a zene szárnyán, különböző korok, stílusok muzsikája vonult el előttük a közel egy órás interaktív programon. Mozart, Vivaldi és mások mellett Grieg és Csajkovszkij ismert dallamai csendültek fel, valamint természetesen a magyar zeneszerzők: Kodály Zoltán és Weiner Leó remekeit is meghallgathatták a diákok. A balett- és hegedűverseny-részlet, szerenád, norvég táncdal és ír dallamok mellett magyar verbunkos és népzene is zengett a könyvtárban. A muzsikusokat alkalmi karmester is segítette Pivarcsi Lilla személyében, és a dunántúli ugróst hallván Szvétek Zalán táncra is perdült.

A tartalmas, hangulatos koncert a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalunk közös eléneklésével zárult.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS