2023. április 22-én szombaton reggel 8-kor gyülekeztek a lelkes segítők, a Csengőd Község Önkormányzata által szervezett szemétszedésre. A gyülekező helyszíne a csengődi benzinkút volt.

A program szervezője és koordinátora ifj. Kalocsai Ferenc volt, általa csatlakozott Csengőd is az országosan megrendezésre kerülő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A kampány hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre szerte az egész országban. Amellett, hogy az akció minden szükséges eszközét biztosították a résztvevőknek, az összegyűlt hulladék elszállításáért is kezeskednek.

-Hirdetés-

A segítők három csapatra szétválva szorgoskodtak Csengőd külterületén. Az összegyűlt társaság eredményes munkájának köszönhetően egyre sűrűbben teltek meg a szemeteszsákok. A mozgalom amellett, hogy hozzájárul a környezet védelméhez és megóvásához, lehetővé teszi a helyi közösség számára, hogy közösen dolgozzon egy fontos cél érdekében.

Az önkormányzat dolgozói is hozzájárultak a  törekvés sikerességéhez.
Pivarcsi Csaba polgármester is aktív résztvevője volt a hulladékok összegyűjtésnek.

A gyűjtés során a helyi polgárőrség ügyelt az önkéntesek biztonságára.

A programon szinte minden korosztály kivette a részét és szorgosan segített, hogy a falu lakói egy tisztább környezetben élhessenek. A megfelelő hulladékkezelés nemcsak környezetünk védelméhez járul hozzá, hanem a helyi közösségek egészségére és jólétére is hatással van. Ezek az apró lépések nagyban hozzájárulhatnak a szemét mennyiségének csökkentéséhez és környezetünk tisztább állapotának megőrzéséhez – erre törekednek a helybeli önkéntesek is.

Fotók, szöveg: Kiss Barbara 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira