2023. április 28., PÉNTEK:

Májusfa díszítés Kecelen 14:30-tól a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtti füves területen. 15 órától KOLOMPOS MULATSÁG, a Kolompos Együttes előadásában. Hagyományőrző programokkal várnak mindenkit! Közreműködik a Kéknefelejcs Népdalkör, és a Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes. A rendezvényen való részvétel díjtalan.

-Hirdetés-

Édes percek muzsikával 18:00-tól a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában. Közreműködik a Gyöngyház Kulturális Központ „Zongora Gyöngyszemek” művészeti csoportja. A rendezvény ingyenes!

Szintén Soltvadkerten, a Gyöngyház Sportcsarnokban „Tanuld meg élvezni az életet szorongás nélkül” címmel a Bódi tesók (Bódi Bence, Hunor és Megyer) motivációs előadása vár minden érdeklődőt 18:00-tól. Belépőjegy elővételben kapható a Gyöngyház Kulturális Központban (3.500 ft/fő).

Kis LAK ÁLL A NAGY DUNA MENTÉBEN a Dunavacsei Amatőr Színészek színházi előadás lesz megtekinthető Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 18:00-tól. A belépés ingyenes!

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Futóhomok Természetvédelmi Egyesület őszi-téli természettudományi előadássorozat keretében, mely a KOLON KÁVÉZÓ nevet kapta, A rákosi vipera védelme a Kiskunságban” címmel Dr. Mizsei Edvárd projektkoordinátor tart előadást Izsákon, a Vino étterem pinceklubjában 19-órakor. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szertettel várnak!

François Boudreau kanadai bűvész-illuzionista lebilincselő előadása Kiskőrösön! Elképesztő trükkök mellett személyes üzenetet kaphatsz Istentől! Helyszín és időpont: Kiskőrösi Baptista Gyülekezet Kiskőrös, Kálvin János u. 6, 18:00 óra. A belépés díjtalan.

2023. április 29., SZOMBAT:

A futás szerelmesei sem kell szomorkodjanak, nekik is készültek egész napos programmal. Run4LIFE Futóverseny 7 km-es távon, ingyenes nevezés, garantált érem. Helyszín: Bösztörpuszta – Nagyállás, Sztyeppék Háza. A rendezvény részletes programleírását IDE kattintva találja! Remek családi program versennyel, előadással, sétával, állat bemutatóval és bábszínházzal.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, az izsáki Vino étterem vén-diófás kerthelyiségében – a családias hangulatú főzőprogram mellett kiegészítő programokkal – kerül megrendezésre a XIII. Izsáki Tészta Majális.
Kiegészítő programok: Kolon tavi kerékpártúra és gyermek rajzverseny, Dudás András harmonika művész és a táncházat vezető Sárfehér Néptánc Egyesület, a Diófás kert színpadán fellép a H-TURUL és NEW BEATANGROCK BAND zenekar, majd DISCO hajnalig, a ZÖREY klubban ÜLLŐI ÚTI FÁ:K és CVAZAR koncert. A részletes programot és a plakátot IDE kattintva találja.

ALLBRINGA MAJÁLIS – Tekerj az egészségedért! Első bringa majális Kecelen a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán. Programok 13:00-tól. Versenyek gyerekeknek kerékpárral, nyeremények nem csak gyerekeknek, új kerékpárok kiállítása, minden korosztálynak. Felvonulás veterán bringával Kecel főutcáján 18:30 órától. Bringával bárki csatlakozhat! A belépés díjtalan! A részletes programot és a plakátot IDE kattintva találja.

2023. április 30., VASÁRNAP:

Páhi község Önkormányzata és a Páhi Gazdakör Egyesület szervezésében kerül megrendezésre az I. Falu Majális a páhi focipályán 9:00 órától. Látványos disznó sütés nyárson, ugrálóvár, lovaskocsikázás, játékos vetélkedők, gyerekeknek arcfestés, étel és italkínálat. A plakátot IDE kattintva találja.

Sunday FunDAY buli a RETRO2 Soltvadkert szórakozóhelyen. Ezen a bulin Mika mellé a lemezjátszók mögé érkezik az ország legjobbjának választott Regán Lili! További részletek IDE kattintva.


2023. május 01., HÉTFŐ:

VÁROSI SPORTMAJÁLIS Kiskőrösön. A programok 8:45-től kezdődnek a Sportpályán. Térzene, Kiss Béla Klubház avató ünnepség, mazsorett bemutató, díjátadó, városi sportkihívás gyerekeknek. A plakátot IDE kattintva találja.

A Kaskantyúi Majális 15:00 órától veszi kezdetét a rendezvényterületen, ahol lesz gyermek kézműves foglalkozás, májusfa állítás, zsíros kenyér parti és palacsintasütés is. Este tábor tűz és szalonna sütögetés.

Nem szeretne lemaradni a térség eseményeiről? Kövesse figyelemmel a VIRA.HU folyamatosan frissülő PROGRAMAJÁNLÓ rovatát!

Kiemelt kép: illusztráció/csodalatosmagyarorszag.hu

MEGOSZTÁS