Felhőtlen, gyönyörű napsütéses, igazi fesztiváli hangulat várta a rengeteg érdeklődőt, akik kilátogattak az elmúlt hétvégén a Kecel Ringre.

A napot ilyenkor már korán reggel megkezdi a rendezőség.

-Hirdetés-

Tukacs Tamás elnök az elsők között érkezik, és a szombati 6 órás verseny után átnézi a pályát, majd eligazítja a jegyszedőket és a csapatát.
7 órától lehet nevezni és ekkor indul a gépátvétel is, majd 8 órától indulnak a szabadedzések és az időmérők.
A fél 10-es versenyzői eligazítás után – 10 órakor – indul a verseny, ami ezen a hétvégén a több mint száz nevező adminisztrációja miatt kissé megcsúszott.
A verseny után 18 órai kezdettel van tervben általában a díjátadás, de ez az időpont már nincs kőbe vésve.

A „kabrió” amire készül az új tető

„A puding próbája az evés tartja a mondás, ami igaz ránk is. Vannak alapszabályok és vannak, amit még csiszolgatunk, és van némi változtatás. Sajnos nem mindig zökkenő mentes az indulás és becsúsznak még kisebb bakik, de így a nap végére az volt a meglátásom, hogy majdnem mindenki jó szájízzel térhetett haza és bízom benne, hogy akiben volt, a következő fordulóra eloszlik bennük az a kis feszültség, ami a versennyel kapcsolatban adódott.

Változás az idei évtől, hogy részemről már vezetőbíróként folytatom, a főpályabíró Lehoczki Péter lett.
Így több időm marad a futamokat figyelni, és eldönteni a vitás kérdéseket, és ha kell, meghozni a szankciókat.

Lehoczki Péter főpályabíró épp leinti a futamot

Sérülésmentes, de borulásokkal, lökdösődéssel és kiélezett futamokkal tarkított napon vagyunk túl, ahol 3×14 futamot láthattak a nézők és hozzátartozók. A hab a tortán a szuper futam, a szerelő futam és a női futam, amit már második éve hagyomány őrzően folytatjuk idén is.

Köszönöm a segítséget mindenki részéről és többek között a versenyzőknek is, hiszen nélkülük nem lehetett volna a szezonnyitót megtartani!” – összegezte hírportálunknak a hétvégén történteket Tukacs Tamás.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (80 db kép)
MEGOSZTÁS