Az alapozó kiválasztása nem mindig könnyű feladat, hiszen számos típus közül lehet válogatni. Ezért ebben a cikkben bemutatjuk, melyik alapozó illik leginkább az egyes bőrtípusokhoz, hogyan lehet a legjobb alapozót kiválasztani és hasznos tippeket adunk az adott alapozó felviteléhez is. Olvasd tovább, és ismerd meg a 10 legjobb alapozót, amelyekkel garantáltan tökéletes sminket varázsolhatsz magadnak!

Hogyan válassz alapozót?

-Hirdetés-

Az alapozó kiválasztása nem csak az alapozó típusának kiválasztását jelenti, hanem a megfelelő árnyalat és fedési fok meghatározását is. Fontos kiemelni, hogy a különböző alapozó típusok más eredményeket mutatnak a bőrön. Például, a zsíros bőrrel rendelkezőknek jobb a por alapú alapozó használata, míg a száraz bőrűeknek a folyékony alapozó javasolt. 

Az érzékeny bőrrel rendelkezők számára a parfümmentes és hipoallergén formulájú a legjobb alapozó! Emellett a fedési fok szintén fontos tényező: a könnyű, áttetsző alapozók általában természetesebb hatást keltenek, míg a magas fedésű alapozók az arc minden hibáját eltakarják. A magasabb fedési fokú alapozók gyakran nehezebbek és vastagabbak, és ha túl sokat használsz belőle, természetellenes maszkhatás jöhet létre a bőrön. Az alapozó árnyalatának kiválasztása szintén meghatározó. 

A lehető legjobb alapozó sem mutathat jól az archoz nem megfelelő árnyalatban, ami még a bőrhibákat is kiemeli. Az árnyalat kiválasztásakor figyelembe kell venni az arc, a nyak és a mellkas árnyalatát is, hogy elkerüld az éles átmenetet a bőrtónusok között.

2023 legjobb alapozói – íme a top 10-es lista!

Ha megértetted, hogyan válaszd ki a számodra legjobban fedő alapozót, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a MAKEUP webáruház által létrehozott top-10-es listával, amely bemutatja az ár-érték arányban a legígéretesebbnek tűnő alapozókat. 

A https://makeup.hu/categorys/23449/ linkre kattintva pedig megtalálod az összes elérhető alapozót, amelyek tárháza végtelennek tűnhet – nem véletlenül, hiszen a webáruház a bestsellerektől kezdve a legújabb kozmetikumokig minden szükséges sminkterméket bemutat szeretett vásárlóinak.

1. Givenchy Teint Couture City Balm

Különösen kellemes textúrájú, a készítményben található hialuronsavnak köszönhetően hidratálja a bőrt. Llistánk első legjobb alapozója fahéj kivonatot is tartalmaz, amely segít javítani a bőr minőségét. Kényelmes, könnyű adagolóval rendelkezik.

2. Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing Foundation SPF 30

Ideális alapozó világos, érzékeny bőrű lányok számára, akiknél a magas fokú fényvédelem áll az első helyen. Átlagos fedést nyújt.

3. Clarins Milky Boost 

A készítményt őszibarack (táplálja a bőrt és a használat közbeni kényelemért) és kivi (energiával tölti fel a bőrt) kivonataival dúsították. A palack utazóbarát: miniatűr, de sok terméket tartalmaz (50 ml a szokásos 30-mal szemben).

4. Sisley Phyto Hydra Teint

A cukrokkal dúsított fehér liliom kivonat puhítja, hidratálja és nyugtatja a bőrt. A titán-dioxid, fizikai fényvédő, véd az UVA és UVB sugarak ellen (SPF15). A legjobb alapozó a tavaszi időszakra.

5. Cellcosmet CellTeint

Öregedésgátló, hidratáló és revitalizáló hatás egyetlen üvegben. Az egyedülálló szépségápolási termék figyelembe veszi a női bőr egyediségét és hormonális identitását, ez által hat a bőrre.

6. Make Up Factory Velvet Lifting Foundation

Ahhoz, hogy a smink frissnek és természetesnek tűnjön, az alapozó nem lehet nehéz. Sőt, a legjobb alapozó nem nehéz, mégis elfedi az apró tökéletlenségeket! Akárcsak ez a Velvet Lifting Foundation. 

7. Skin Beauty Perfecting & Protecting Foundation SPF 35

A termék 9 természetes árnyalatban elérhető – a világos porcelántól a sötét manduláig. Ezenkívül a készítményt SPF 35 napszűrővel dúsítják, amely véd az ultraibolya sugárzás káros hatásaitól, amelyek sejtpusztulást és fotoöregedést váltanak ki.

8. Lottie London Selfie Ready Foundation

Ez a vízbázisú, C-vitaminnal dúsított alapozó tökéletes a foltok elfedésére, miközben könnyen fed – a bőr természetesen hibátlan megjelenést biztosít. 10 árnyalatban kapható, és ideális sminkalapot teremt.

9. Vichy Mineralblend Cream

A legjobb alapozó az, ami nem tűnik fel. A bőr természetes szépsége az, amit a francia Vichy márka alapozója ajándékoz minden tulajdonosának. Hát nem hihetetlen?

10. Lancome Teint Ultra Wear SPF15

Hatékonyan elfedi a fáradtság vagy az alváshiány jeleit, pigmentfoltokat, duzzanatot, apró egyenetlenségeket és tökéletlenségeket. Emellett nagyon stabil, így nem hagy cserben a nap folyamán sem.

A megfelelő alapozó kiválasztása lehetővé teszi, hogy magabiztosabbnak érezd  magad a bőrödben. Bármilyen fedésre is legyen szükség, a MAKEUP webáruházban mindig megtalálható az, ami számodra  a legmegfelelőbb. Fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt az ár, minőség és hatékonyság között, és szem előtt tartsd, hogy minden bőr más, ezért nem létezhet egyetlen legjobb alapozó, ami mindenkinek megfelel.

MEGOSZTÁS
Írta: vira