Április 26-án a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda adott otthont a III. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia egyik elődöntőjének. A zsúfolásig megtelt sportcsarnok igazi “oroszlánbarlanggá” változott az ellenfelek számára.

A reggeli sorsolásnál kiderült, hogy először a szegedi iskola ellen játszanak a keceliek. A találkozót végig magabiztos játékkal, végül 25:16 arányban nyerték meg a keceli fiúk.
A másik ágon Túrkeve csapata a debreceni csapatot verte, és ezzel kivívta a jogot, hogy Kecellel játssza a mindent eldöntő mérkőzést.

-Hirdetés-

Túrkeve ellen végig kiélezett mérkőzést vívtak a helyiek, de mindig volt a csapatban valaki, aki egy kis pluszt tudott nyújtani, és ezzel átlendítette a csapatot a fáradtság okozta hullámvölgyeken. Összességében hatalmas küzdelemben, helyenként látványos kézilabdát bemutatva, végül 23:18-ra tudott nyerni a csapat.

Ezzel a győzelemmel kivívták a jogot, hogy június 9-11. között Békéscsabán az ország legjobb csapataival mérkőzhessenek meg a végső győzelemért.

Papp Mihály tanítványainak a sikerét még inkább felértékeli, hogy fiú kézilabdában utoljára 1987-ben (!) jutott országos döntőbe az iskola csapata. A srácok történelmet írtak! Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek egyaránt. Sok sikert Békéscsabán.
Hajrá Kecel!

Papp Mihály és a győztes keceli csapat

A csapat tagjai: Benyák Kolos, Benyeczki Áron, Berger Péter, Hugyi Zétény, Kárpáti Zétény, Liska Botond, Szabadi Zsolt, Tóth Ádám, Turcsán Bertold, Vén Marcell, Viedner Vilmos.

Forrás, képek: II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira