A népszokás szerint május 1-je reggelre a legények májusfát vittek a lányoknak és felállították azt a ház elé, ezzel jelezve udvarlási szándékukat. E dátum közeledtével a hagyományokhoz híven, idén is ünneplőbe öltözött Kecel város májusfája, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtt.

A rendezvényre április 28-án került sor, melyre egyaránt vártak kicsiket és nagyokat. A már megszokott módon, amíg a gyerekek kötözték fel a szalagokat a fára, népdalokat hallgathattakJuhász Anikó vezetésével – a Kéknefelejcs Népdalkör előadásában. A színes krepp papír csíkokkal tarkított fa felállítása után, a  Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes táncolta körbe a májusfát. A táncosokat Illésné Márin Éva készítette fel.

A Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes táncolta körbe a májusfát
-Hirdetés-

 

A közös dekorálást követően a Kolompos együttes egy interaktív koncerttel örvendeztette meg a lelkes közönséget. Móka, kacagás, ének és tánc – minden volt, ami egy jó mulatsághoz szükséges.

A Kolompos együttes szórakoztatta az egybegyűlteket

A vidám hangulatú délutánra csaknem 200 fő látogatott el. A rendezvény végén palacsintával kínálták a megjelenteket, Fangné Botos Jusztina és segítségei jóvoltából.

Palacsintával kínálták a megjelenteket

A Városi Könyvtár és Művelődési Ház ezúton szeretnék megköszönni a keceli Városgazdálkodási csoport közreműködését, valamint a támogatást több lelkes szülőnek és családjának.

Írta, képek: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira