Ki rúgta a legtöbb öngólt a magyar élvonalban, vagy éppen kinek van a legtöbb győztes gólja az NB 1-ben?

Az NB 1-ben a paksi Szabó János talált a legtöbbször a saját kapujába eddig, a balhátvéd már több mint 300 bajnokin van túl, 6-szor viszont rossz hálóba lőtte a labdát, ezzel ő nyerte meg ezt a címet. Utána a főleg Sopronból és Győrből ismert Fehér Zoltán következik és vele együtt ott van a második helyen 5 öngóllal Kuttor Attila is, akit már kevésbé kell bemutatni. A kőkemény 19-szeres válogatott belső védő jelenleg a Mezőkövesd csapatának az edzője.

-Hirdetés-

Az NB 1 történelmében a legtöbb légióst a szerbek adták eddig, összesen eddig 236 szerb labdarúgó lépett pályára a magyar élvonalban. Mögöttük a románok következnek, akik eddig 183 játékossal vettek részt NB 1-es bajnokin. A harmadik helyen a szlovákok, a negyediken pedig az ukránok vannak, akik elképesztően jönnek fel az utóbbi években, az utóbbi 4 évben mindig Ukrajna adta a legtöbb légióst az adott szezonban. A 2022-23-as idényben is vezetik ezt a listát az ukránok 14 labdarúgóval. A témáról bővebben a Foci magazin oldalán olvashatsz.

A legtöbb tizenegyest a magyar elsőosztály történelmében Balajcza Szabolcsnak sikerült megfognia. A korábbi újpesti hálóőr 30 százalék fölötti rátával hatástalanította a tizenegyeseket a karrierje alatt, összesen 23-at védett ki. A második helyen Szűcs Lajos található akitől általában rettegtek a támadók, így nem meglepő, hogy amikor büntetőrúgáskor farkasszemet nézett a rúgóval 16-szor is túl tudott járni az eszükön. Rajtuk kívül még Sasa Stevanovic éri el legalább a 10-et, a Győri ETO-val bajnokságot is nyerő hálóőr 13 tizenegyeset védett ki.

Az apa-fiú párosok közül a legtöbb meccse Halmosi Zoltánnak és Halmosi Péternek van az NB 1-ben, 337-el. Mögöttük a két Szatmári Csaba következik 329 mérkőzéssel, úgyhogy itt hamarosan trónfosztás is lehet, mivel a fiatalabbik Szatmári még csak 28 éves és vezetik a DVTK-val az NB 2-őt, így minden bizonnyal jövőre újra NB 1-es játékos lesz.

Köszönjük a segítséget a cikk elkészültében a 30felett.hu, a Billionaire, az Igazmondó, a Minden férfinak, a Taxi magazin, a Tízdolog és a Videóhírek portáloknak!

MEGOSZTÁS
Írta: vira