A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a remek formában lévő Akasztó az alsóházban elhelyezkedő Kalocsát fogadta. A hazaiak szerették volna folytatni győzelmi szériájukat, míg a vendégek egy győzelem esetén egy pontra megközelíthették volna az Akasztót a tabellán.

-Hirdetés-

Az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott a találkozó 7. percében Bányai Edvin mehetett Németh Zsolt kapujára egyedül, azonban az akasztói hálóőr remekül jött ki és a labda végül nála landolt. A 29. percben szerezte meg a vezetést az Akasztó. Szabó Zsolt szerzett labdát a középpályán, majd passzolt Kerekeshez, aki továbbította a lasztit Varga Milánhoz. A hazai szélső beadását a középen berobbanó Boldizsár Csaba fejelte a kalocsai hálóba 1-0. A 38. percben a vendégek jutottak szabadrúgáshoz a bal szélen. A megítélt pontrúgást Matos Martin ívelte be, mely után az előrehúzódó Rábóczki Richárd szerzett gólt közelről 1-1. Két percre rá akár a vezetést is megszerezhette volna a Kalocsa. Farkas Szabolcs lövését védte Németh, majd a kipattanót szintén Farkas lőtte kapura. Azonban Németh újra jól zárta a saját kapuját és védeni tudott.

A második félidő elején újra az Akasztó vette át a vezetést. A 48. percben Varga Milán jobb oldalról elvégzett szabadrúgása után landolt a labda a vendég kapu jobb felső sarkában. Igazán nagy gól volt 2-1. A 70. percben Varga Milán lövését hárította a vendégek portása Vatai, majd a kipattanót Varga a felső lécre fejelte, az újabb kipattanót pedig Dobosi lőtte fölé. A 74. percben egy szép kontratámadás után Monori mehetett egyedül a hazai kapura. Azonban Németh megint nagyon jól jött ki és a labda megint az ő kezeiben landolt. Két perc múlva egy hazai középre fejelés után jó húsz méterről Farkas Szabolcs lőtt hatalmas gólt a jobb felsőbe 2-2. A 84. percben Varga Milán tizenhat méterről eleresztett lövését hárította Vatai. Az utolsó percekben még a hazai Szabó Zsolt előtt is adódott egy nagy ziccer, de az eredmény már nem változott.

A mérkőzés összképét nézve igazságos döntetlen születetett. A második félidőben két nagyon szép gólt láthatott a szépszámú kilátogató közönség.

Akasztó FC – Anda Kalocsa FC 2-2

Akasztó FC: Németh Zs. – Varga, Molnár (Szabó Á.), Kerekes, Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), Németh T., Vincze (Bajusz), Szabó Sz. (Palla), Márki, Bányai (Dobosi) vezetőedző: Szrenkó István

Anda Kalocsa FC: Vatai – Busa, Rideg, Matos (Tapolcsányi), Bányai (Monori), Farkas Z., Farkas Sz. (Nádasdi), Lakatos-Lengyel (Romsics), Tóth, Tamás (Vass), Rábóczki vezetőedző: Kohány Balázs

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:
  • A találkozó előtt megbeszéltünk valamit, amit nem tartottunk be. Abszolút nem tartottuk a taktikánkat. Elmondtam a fiúknak, hogy próbáljuk kihasználni gyors játékkal a kettő az egyeket a széleken. Nem volt annyi beadásunk amennyi meccsről-meccsre lenni szokott. Középen erőltettük a játékot. Úgy gondolom, hogy engem igazol az, hogy egy beadásból és egy szélső szabadrúgásból lőttük a gólokat. Elmondtam a fiúknak, hogy ezekből minél több legyen. Enerváltak is voltunk, nem jól kezeltük ezeket a dolgokat, hogy most zsinórban négy meccset nyertünk. Úgy gondolom, hogy nagyobb volt a mellény, mint amilyennek kellett volna lenni. Én úgy érzem, hogy akaratban felülmúlt minket a Kalocsa. Sokkal több párharcot nyertek. A második félidőben itt is és ott is voltak helyzetek. A második játékrészben láthattunk két nagyon szép gólt, ezért megérte a nézőknek kijönni. Összességében reális a döntetlen. További sok sikert kívánok a Kalocsának!
Kohány Balázs vezetőedző – Anda Kalocsa FC:
  • Nehéz mérkőzésre számítottunk. Azt elmondhatom, hogy nem vagyunk túl jó passzban. Az elmúlt fordulókban sajnos a szerencse nem volt velünk. És ráadásul egy jó formában lévő Akasztóhoz érkeztünk, akiket egyébként is egy jó csapatnak tartok. De ettől függetlenül mindenféleképpen úgy készültünk, hogy eredményesek legyünk. A meccs összképét tekintve azt mondhatom, hogy igazságos a döntetlen. Mezőnyben az Akasztónál volt többet a labda. Viszont nagy helyzeteket tudtunk kialakítani. Ha azokat értékesítjük, akkor ez egy teljesen más mérkőzés lehetett volna. A végén pedig két bombagóllal alakult ki a végeredmény. Összességében, ahogy mondtam is igazságos döntetlen született a találkozón. További sok sikert kívánok az Akasztónak!
MEGOSZTÁS