Ismét gyönyörű dallamok járták át a keceli Szentháromság-templomot. Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is Dr. Schindler Regina és a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda énekkaros tanulói tartották meg a – már hagyománynak mondható – Tavaszi koncertet, május 12-én. Az este színvonalát tovább emelte Beke Lilien (6. a) fuvolajátéka és Csiszér László gitárjátéka és éneke.

Schindler Regina a klasszikus zongoraművészeti tanulmányainak befejezéséhez közeledik, s a diplomakoncertje előtt áll. 6 éves kora óta zongorázik, jelenleg a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán zárja tanulmányait. Így az esti koncertre is a vizsgadarabjai közül választott ki három tételt, melyet szívesen mutatott be a közönségnek. Felcsendült, Bach G-dúr toccatája, Beethoven Asz-dúr szonátája és Bartók improvizációk magyar parasztdalokra című műve. De nem csak szóló darabokat adott elő, hanem az énekkart is kísérte zongorán.

Schindler Regina
-Hirdetés-

A gyerekek kánonokat, egy- és kétszólamú műveket adtak elő. Olyan ismert alkotásokat hallhattak a jelenlévők, mint az A csitári hegyek alatt, Kutyatár, Bikaviadal vagy a Mindenki című filmben felcsendülő Bodzavirág. A koncert végén Beke Lilien fuvolajátékával örvendeztette meg a hallgatóságot és Csiszér László is bekapcsolódott a közös zenélésbe.

A műsor kezdetén köszöntőt mondott Berger József, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója, valamint Fekete Szabolcs plébános.
A gyerekeket Illésné Márin Éva készítette fel.

Írta, képek: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira