A vármegyei I. osztályú bajnokságban szereplő Kecel FC gárdája a Megyei Kupa küzdelmeiben jól szerepel. Az együttes bejutott a küzdelemsorozat elődöntőjébe, amelyet május 17-én játszottak le Kecelen a műfüves játéktéren.

-Hirdetés-

A Kecel FC gárdája a szintén vármegyei I. osztályú Kecskeméti LC együttesét fogadta hazai környezetben és 1-1-es eredmény után a tizenegyespárbajt 4-3-ra megnyerve jutottak tovább: Gerner – Vata, Bányai, Gavula (Sajdik), Patai B. (Vörös), Patai G. (Sendula), Torma, Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg.

A mérkőzés első félidejében a keceliek birtokolták többet a labdát, de komoly helyzet nem igazán alakult ki a kapuk előtt. A keceliek első lehetősége a gólszerzésre a 45. percben volt egy szöglet után. A szünetet követően fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe a hazai gárda, ami már gólhelyzetekben is megmutatkozott. Az 59. percben a keceli Torma Barnabás futotta le a védőket és jobb oldalról leadott lapos lövése a jobb kapufáról pattant ki. A 71. percben Gavula Levente kapott jó labdát középen, lefutotta a védőket és a kapust is kicselezve lőtte a labdát a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a keceli együttesnek (1-0). A bekapott gól után a kapura addig teljesen veszélytelen kecskeméti csapat megpróbált nyíltabban játszani, de a kecelieknek voltak helyzeteik és a vendégek kapusa Kormos Dávid több alkalommal is bravúrral tudott hárítani. A találkozó utolsó percében rúghatta első szögletét a vendég gárda, ami után a középen üresen maradó Szabó Domonik fejelte a hálóba a labdát, így a kecskemétiek 1-1-re mentették a találkozót.

Jöhetett a tizenegyespárbaj, melyet a kecskemétiek kezdtek:
Patvaros Zsolt (Kecskeméti LC): kihagyta a tizenegyes, a kapu fölé lőtte a labdát 0-0
Csáki Róbert (Kecel FC): 1-0
Terbe Roland (Kecskeméti LC): 1-1
Bányai János (Kecel FC): 2-1
Ludvigh Zalán (Kecskeméti LC): kihagyta a tizenegyest, laposan a bal kapufára rúgta a labdát 2-1
Torma Barnabás (Kecel FC): kihagyta a tizenegyest, félmagasan jobbra rúgta a labdát, amit a kecskemétiek kapusa Kormos Dávod hárítani tudott
Selmeci Márk (Kecskeméti LC): 2-2
Vata Zalán (Kecel FC) 3-2
Varga Mihály (Kecskeméti LC): 3-3
Sajdik Áron (Kecel FC): 4-3

A tizenegyespárbajt így az 5-5 rúgó után 4-3-ra nyerte meg a Kecel FC gárdája, amivel címvédőként a Megyei Kupa döntőjében jutottak, ahol majd a hartaiakkal találkoznak, akik az elődöntőben hazai pályán győzték le 4-2-re a Bajai LC gárdáját.
Vata Zalán – Kecel FC játékosa:

-Nehéz mérkőzésre számítottunk a mai napon, hiszen ez egy eldöntő volt, nagy téttel és április elején hazai környezetben 2-1-re kikaptunk bajnoki mérkőzésen a kecskemétiektől. Akkor a bajnoki találkozón mi vezettünk és ezt követően fordítottak a vendégek, így ebből tanulva ma nem szerettünk volna hasonló hibát elkövetni. Már azt hittük, hogy vége a mérkőzésnek, amikor a 93. percben egy szögletet követően hatalmas védelmi hibából kiegyenlítettek a kecskemétiek. Talán nem túlzás azt kijelentenem, hogy az egyetlen veszélyesnek ígérkező vendég támadásból születette meg a kecskemétiek gólja. A tizenegyesrúgások alkalmával már a szerencsén is múlnak a dolgok. Úgy gondolom, hogy jól kezeltük az utolsó percben történteket és megfelelő önbizalommal nyertük meg a tizenegyespárbajt. A mérkőzésen nyújtott teljesítményt tekintve szerintem a jobb csapat jutott ma tovább. Már több alkalommal is elhangzott, hogy az idei bajnoki szereplésünk nem úgy sikerült, ahogyan azt elgondoltuk, így a kupaszereplés került előtérbe. A döntőben a hartaiak lesznek az ellenfeleink, akikkel tavasszal idegenben már játszottunk, ahol 2-0-ra is vezettük, de 3-2-re kikaptunk egy nagyon jó mérkőzésen. Akkor, abban a mérkőzésben bármilyen eredmény benne lehetett volna. Tisztában vagyok azzal, hogy a hartaiak jobb erőléti állapotban vannak, tőlünk többet edzenek, de egy mérkőzésre mindenki fel tudja magát úgy készíteni fejben, hogy mindent beleadjon a siker érdekében.

MEGOSZTÁS