Május 19-én vidám-ünnepélyes műsor keretében köszöntek el kedves óvodájuktól a csengődi nagycsoportosok. Ajtai Denisz, Bedő Virág Árvácska, Gönczi Bence Erik, Gubán Mirella Katalin, Hajnal Márton Imre, Juhász Mihály, Kádár Zétény, Király Zea, Litovszki Anna, Lukács Gergő, Medve Bálint András, Petri Lilien Nikolett, Tamás Péter Bence és Tóth Zsanett szeptembertől már az iskola kapuján lépnek be reggelente.

A Szalainé Hajdu Ágota, Lendvai Attiláné Zsuzsi óvó nénik és Makó Tímea dadus néni szárnyai alatt kibontakozó kis közösség egész hete a búcsúzás jegyében telt. Szerdán a hagyományos „Nagy Nap” keretében a középső csoportosok a nevelőik és szüleik segítségével pompásan feldíszített csoportszobában meglepetésekkel várták az elköszönő társaikat. Interaktív mesékkel, kézművességgel és közös játékkal telt a nap, és a meglepetés lufik, a sok-sok finomság mellett megilletődve fogadták a ballagótarisznyákat a nagyok.

A nagycsoportosok ünnepélyesen váltak meg óvodai jelüktől
-Hirdetés-

A hagyományokhoz hűen a hét folyamán a nagycsoportosok sorra elköszöntek a polgármesteri hivatalban, a művelődési házban és a könyvtárban dolgozóktól, a védő nénitől és a szakács néniktől, s mindenütt apró meglepetéssel, szerény vendéglátással viszonozták búcsúéneküket.

A ballagásra feldíszített óvoda a bejárattól a csoportszobáig a színes nyári rétet idézte: igazi pillangóknak kedves helyen fogadták a búcsúzó gyermekeket és családjaikat. A ballagó gyermekek tartalmas, szép műsort mutattak be az őket ünneplők számára, akiket versekkel, énekekkel, népi játékokkal, táncokkal örvendeztettek meg.
Látványos pünkösdölőt is bemutattak a búcsúzó gyerekek

Amint a megjelenített dalok, táncok az emberélet egy-egy fordulójához kapcsolódtak, úgy ünnepi beszédében Kuncz Tímea óvodavezető is az idő múlására emlékeztetett. Felidézte a gyermek fejlődésének állomásait az első átfordulástól, az első bátortalan lépéseken át az első önállóan elindított youtube-videóig, hangsúlyozva az itt és most, a „jelenben élés” jelentőségét. Ez utóbbit a gyermekek még ösztönösen működtetik, melybe – mint fogalmazott – a felnőttebbek is beleengedhetnék magukat olykor. Emlékeztette a szülőket, hogy őrizzék meg magukat gyermekeik számára egy biztonságos szigetnek, ahová ők a jövőben is mindig vissza- visszatérhetnek.

Kuncz Tímea óvodavezető a gyermekektől személyesen búcsúzott el és a szülőkhöz is külön szólt

Az óvoda vezetője végezetül személyre szóló szavakkal köszönt el minden egyes gyermektől, mindegyikükkel felidézve egy-két közös emléket. Köszönetet mondott a ballagó csoport nevelőinek, a középső csoportosoknak és az óvoda dolgozóinak, valamint a szülőknek, akik felejthetetlen pillanatokat varázsoltak a nagyoknak, s mindenkinek, aki a ballagásig segítette a kis csapatot.

Az ünnepség zárásaként a Pillangók terített asztal mellett, vetített képek segítségével idézhették fel az elmúlt évek néhány pillanatát, majd családjaik körében indulhattak új útjukra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (126 db kép)
MEGOSZTÁS