A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában az Akasztó a Tiszakécske II. együttesét fogadta. A hazaiak múlt héten öt mérkőzést követően  szenvedtek vereséget Soltvadkerten, a vendégek pedig egy fordítással nyertek Kalocsán. A hazaiak szerettek volna győzelemmel búcsúzni a szurkolóktól, míg a vendégek bíztak egy újabb idegenbeli sikerben.

-Hirdetés-

Jól kezdte a mérkőzést az Akasztó, hiszen már a harmadik percben Bányai Máté lövése kerülte el centikkel a vendég kaput. A 10. percben Kerekes Márk játszotta magát tiszta helyzetbe, majd lövése milliméterekkel ment el a bal kapufa mellett. A 20. percben megint Kerekes került nagy helyzetbe, de megint nem talált kaput. A 28. percben Kerekes Márk jobb oldali lapos beadása után Boldizsár Csaba nem tudta öt méterről a kapuba kotorni a labdát. A kapuba nem a labda, hanem a játékos került végül. Öt perc múlva Molnár cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd pontosan passzolt a bal oldalán érkező Boldizsár Csabához, aki egyből lőtt kapura. A vendégek hálóőre azonban bravúrral védeni tudott. A 38. percben Kerekes két csel után továbbította a labdát Szabó Szabolcshoz, aki tíz méterről lőtt, azonban a vendégek portása megint nagyot védett. A 42. percben megint elpuskáztak a hazaiak egy helyzetet, így a félidőre gól nélküli döntetlennel mentek a csapatok.

A második játékrész első percében megint egy szép támadást vezettek a hazaiak. Varga Milán bal oldali beadása után Boldizsár Csaba fejesét ütötte ki a vendégek kapusa, Baráth Bence. A 48. percben egy hazai támadás után ívelték fel a labdát a vendégek majd Klemenc passza után Tóth Kristóf révén a vezetést megszerezte a Tiszakécske 0-1. Egy percre rá újra Tóth Kristóf volt a főszereplő remek cselekkel hozta magát ziccerbe majd a kijövő hazai kapus mellett is el tudta tenni a labdát, azonban Németh Zsolt bravúrosan visszaért még a kapujába és a gólvonalról lábbal szögletre mentett. Az 51. percben Szabó Zsolt jobb oldali beívelése után Szabó Szabolcs fejesét ütötte a bal kapufára a vendég portás. Az 57. percben megint Tóth került ziccerbe, azonban Németh hárítani tudott. A 60. percben Szabó Zsolt labdaszerzése után Kerekes Márk lőtt kiszorította helyzetből gólt a jobb felsőbe 1-1. Sokáig azonban nem volt egyenlő az állás. A 64. percben István Lászlót hagyták lőni az akasztóiak, a vendégjátékos lövése után a labda a bal alsóba kötött ki 1-2. A 75. percben Szabó Norbert cselezgetett a tizenhatoson belül majd passzolt Bajuszhoz, aki pedig továbbította a labdát Boldizsárhoz. Az akasztói támadó löketét megint csak bravúrral hárította Baráth Bence a vendégek kapusa. Az utolsó negyed órában több nagy helyzet már nem alakult ki, így a Tiszakécske elvitte a három pontot Akasztóról is.

Akasztó FC – Tiszakécskei LC II. 1-2

Akasztó FC: Németh Zs. – Varga, Molnár, Kerekes, Szabó Zs. (Palla), Boldizsár, Németh T., Vincze (Bajusz), Szabó Sz. (Szabó N.), Márki, Bányai (Dobosi) vezetőedző: Szrenkó István

Tiszakécskei LC II.: Baráth – Horváth, Varga, Szólát (Pásztor), Oberna, Klemenc, István, Németh, Tóth M., Tóth K., Kemény (Ondó), vezetőedző: Bagi Gábor

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

-Az első félidőben jól álltunk bele a mérkőzésbe, meg is voltak a lehetőségeink, ráadásul négy-öt olyan, amikor már a kapu torkából kellett volna csak betalálnunk. Nem rúgtuk be ezeket. Nagyokat védett az ellenfél kapusa, többször is eltaláltuk, jó reflexekkel működött a srác. Második félidőben kissé bentragadtunk az öltözőben. Kaptunk egy elkerülhető gólt,  amikor az ellenfél tizenhatosán belül inkább lőnünk kellett volna, de labdát veszítettünk és végig vitték úgy a labdát, hogy nem volt egy megállító fault sem. Hibáztunk nem csak egy helyen, hanem több helyen is, majd rátettünk egy kicsit és sikerült is kiegyenlítenünk. Aztán kaptunk megint egy elkerülhető gólt. A második félidőben is ott voltak a helyzeteink, de nem rúgtuk be őket. Jól védett a második játékrészben is a vendégek kapusa. Mindig így járunk a Tiszakécske ellen, jó kapusaik vannak nagyon, kivédik a szemünket és mi is naggyá tesszük őket. Az ilyen meccseket, amelyeken végig partiban vagyunk, vagy még jobbak is vagyunk egy ellenfélnél. Volt az idényben egy öt-hat ilyen meccsünk, amelyekből mind rosszul jöttünk ki, és ez úgy érzem, hogy edzettségi hiány, mivel a heti két edzésen sem vagyunk képesek összejönni normálisan. Úgy gondolom, hogy az ilyen meccseket, ha tele vagyunk kondival, akkor bedaráljuk, mivel jó képességű játékosaink vannak. Kondíció nélkül viszont ez nem fog menni, akármilyen jó játékosok is vannak a csapatunkban. Tisztelet a kivételnek, annak a négy-öt játékosnak, akik eljárnak edzésre rendszeresen, de ezeken a mérkőzéseken én úgy gondolom ezért maradunk alul. Egy meccs van hátra a bajnokságból. Mindenféleképpen szeretnénk idegenben győzni Lajosmizsén. Mumusunk a Lajosmizse és nem vagyunk jó passzban, azonban meg fogunk tenni mindent azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Egy jó hozzáállással és egy összeszedett játékkal nyerhetünk. Köszönjük a szurkolóknak az egész éves támogatást. További sok sikert kívánok a Tiszakécskének!

Bagi Gábor vezetőedző – Tiszakécskei LC II.:

-Azt gondolom, hogy amit elterveztem a mérkőzés előtt azt maximálisan megvalósította a csapat, hiszen zárt védekezésből próbáltunk minél gyorsabb támadásépítésekből eljutni a kapuig. Nem érdemtelenül, azt gondolom rúgtunk egy gólt. Utána eldönthettük volna a mérkőzést nem sikerült. Visszajött az Akasztó. Volt nekik egy meddő mezőny fölényük, de ez abból adódott, hogy mi kicsit visszahúzódtunk. Utána azt gondolom jogosan megszereztük a vezetést. Ezt követően már nem volt olyan nagy lehetősége a csapatnak, habár azt azért szeretném hozzátenni, hogy a mi kapusunk volt – véleményem szerint – ennek a mezőnynek ma a legjobbja. Nagyot védett három olyan szituációban is, amikor fordulhatott volna másfelé is a mérkőzés, de ezt a játékot tizenegyen játsszák és ő is a csapat tagja és hozzátette a magáét. Aminek örülök, hogy a csapat átlagéletkora csökkent, és ezek a fiatalok nagyon jól szállnak be a mérkőzésbe, tudnak olyan munkát beletenni, amivel az idősebb játékosokat is magukkal ragadják. Ebből kerekedik ki egy viszonylag szép eredmény. Ma a gólerős csatárunk a Káli Tibor nem tudott jelen lenni a találkozón. Azt gondolom, hogy a Tibi az egész megyei labdarúgásban egy követendő példa. Nagyon sokszor az ellenfél, ha rá készül és ő nincs itt, akkor az még nekünk egy kicsit előny is. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha a Tibi itt van, akkor nem vagyunk sokkal előrébb, hiszen gólerős játékával mindig hozzá tud tenni. Mindig két játékost leköt. Ma a fiatalok megmutatták, hogy tudják őt helyettesíteni. Mondtam a játékosoknak, hogy ilyen hirtelen melegben a 60. perc körül vízválasztó lesz. Sokan elfognak fáradni. A fiatal játékosok pedig ne fáradjanak el. Azért fiatalok, mert mutassák meg, hogy ők rengeteget tudnak futni. Összességében azért megérdemelt a sikerünk, mert mi berúgtunk két helyzetet, míg az Akasztó nem tudott élni a lehetőségeivel, hozzáteszem az első félidőben. Én ott sokkal többet éreztem az akasztói csapatban.

MEGOSZTÁS