A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Kecel FC csapata hazai környezetben fogadta az érmes helyekért küzdő Bajai LC együttesét. A május 21-én lejátszott találkozó négy gólt hozott és döntetlennel végződött.

-Hirdetés-

A keceli csapat 2-2-es (0-1) döntetlent ért el ezen a játéknapon a bajaiak ellen: Gerner – Vata (Sajdik), Bányai, Gavula, Patai B., Patai G., Torma, Bödő, Pintyi, Csáki, Herczeg.        A találkozó előtt a keceliek a hét közben büntetőpárbajban felülmúlva jutottak túl a vármegyei I. osztályú Kecskeméti LC csapatán és jutottak be a Megyei Kupa döntőjébe.     A másik ágon az elődöntőben a bajaiak Hartán szenvedtek vereséget, viszont a bajnoki tabellán a második helyen állnak és minden pontra szükségük van ahhoz, hogy a szezon végén a dobogón végezzenek.

A mérkőzés elején kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, amikor a 6. percben a keceliek eladtak egy labdát, ami ziccerben találta a bajai Csiki Noelt és a kapust is kicselezve lőtte a labdát a hálóba (0-1). Gyorsan rendezte a sorait a hazai csapat és a 23. percben akár egyenlítehettek is volna a keceleiek, de Patai Gergő nagy helyzetben a kapusba lőtte a labdát. A 29. percben újabb hazai lehetőség adódott, azonban Gavula Levente egy szöglet után a labdával nem találta el a kaput. A 39. percben szabadrúgáshoz jutott a keceli csapat, aminél Gavula Levente lövését hárította bravúrral a bajaiak kapusa. Az első félidő végét egy hazai helyzet zárta le, amikor Gavula Levente próbálkozása után a bajai kapufáról pattant ki a labda.

A szünet után a 48. percben büntetőhöz jutott a kecelei csapat, miután Gavula Leventét buktatta a tizenhatoson belül a bajai Mezőfi Zsombor. A tizenegyest magabiztosan, védhetetlenül rúgta a jobbra mozduló kapus mellett a bal felső sarokba Bányai János (1-1). Az egyenlítés után lendületben maradt a hazai gárda és a 74. percben Gavula Levente egy szép egyéni akció végén a védőket kicselezve és lefutva lőtt tiszta helyzetből gólt, megszerezve ezzel a vezetést a kecelieknek (2-1). A bekapott gól után a bajaiak nyíltabban játszottak és egy védelmi hibából a 76. percben Csiki Noel kiegyenlített (2-2). A hátralévő időben lüktető volt a játék, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, de újabb találat már nem született, így egy izgalmas, jóiramú mérkőzésen 2-2-es döntetlennel zárult a két gárda összecsapása.

Vata Zalán – Kecel FC játékosa:

Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert tudtuk, hogy a bajnokság egyik élcsapatát fogadjuk. A csapatunk a hét közben egy sikeresen megvívott kupamérkőzésen volt túl, így a lábakban még benne voltak annak a fáradalmai. Mint korábban már több alkalommal is elmondtam, nem tudunk edzeni, gyakorlatilag csak a mérkőzésekre jövünk össze és így igen nehéz komoly alapok hiányában jó teljesítményt nyújtani. Nagyon sajnálom, hogy két elkerülhető gólt kaptunk a mérkőzésen, amelyben a 2-1-es vezetésünk után benne volt az is, hogy újabb gólokat szerezzünk, de kihagytuk a helyzeteket. A végére kicsit elfáradtunk, azonban mindenki nagyot küzdött és értékes döntetlent értünk el a bajaiak ellen.              A bajnokságból van még hátra egy mérkőzésünk, amikor Kunbajára látogatunk, ahol szeretnénk szépen zárni a szezont. Mindezek mellett nagyon készülünk a hartaiak elleni Vármegyei Kupa döntőre, melyen címvédőként lépünk pályára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS