2023. május 25-én délután új Hegyközségi Irodát avattak Akasztón. Az ünnepség az akasztói római katolikus templom melletti Szent Orbán emlékmű előtt kezdődött, ahol előbb Gubán Gyula az Akasztói Hegyközség elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Halász Zalán általános iskolai tanuló szavalt el egy Petőfi verset. Ezt követően a Szent Orbánról és a szentekről Kiss István plébános beszélt, melyet egy újabb Petőfi vers követett Turú Tímea szavalásában.

A beszédek után az Akasztói Hegyközség tagjai virággal és egy üveg akasztói zászlós borral tisztelegtek Szent Orbán emlékműve előtt. Az átadó napja nem véletlenül esett éppen május 25-re, hiszen ezen a napon ünnepli az egyház Szent Orbán Pápa ünnepét, aki egyben a szőlőművesek és pincegazdák védőszentje is.

A Szent Orbán emlékmű előtt az Akasztói Borrend tagjai
-Hirdetés-

Ezt követően az eseményen megjelentek átsétáltak az akasztói üzletsorra, ahol az új iroda is helyet kapott, mely előtt Gubán Gyula, az Akasztói Hegyközség elnöke mondott köszöntő és megnyitó beszédet. Elmondta, hogy Akasztón a gazdaközösségi élet erősödik és folyamatosan fejlődik, továbbá kitért arra is, hogy az Akasztói Hegyközséget 1995-ben alapították.

A zenei kíséretről az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar tagjai gondoskodtak.

Mindezek után közös koccintás következett egy jó akasztói vörös és fehérbor kíséretében, majd a jelenlévők megtekintették az új irodát, ami egy teljesen modern eszközökkel felszerelt, energiatakarékos iroda lett. Az emeleti helyiségben egy közel 30 fős előadó terem is kialakításra került.

Nemcsak kint hanem bent is koccintottak a jelenlévők

Gubán Gyula hegyközségi elnök ünnepélyes keretek között adta át a kulcsokat azoknak, akik ebben az új irodában fognak dolgozni. A hegyközségi elnök mellett Teknyős Károly hegybíró, Szabó Csenge hegyközségi adminisztrátor, Turú Tamás helyi agrárközösségi elnök, illetve Németh László falugazdász, aki július 1-jétől kezdi majd meg a működését az új irodában. Németh László nem tudott jelen lenni az eseményen így a kulcsot Ba Andor regionális falugazdász vette át helyette.

Teknyős Károly hegybíró veszi át a kulcsot Gubán Gyulától az Akasztói Hegyközség elnökétől

Az eseményen tiszteletét tette Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun Vármegyei elnöke, és Dr. Császár Kardos Cintia Ildikó a vármegyei agrárkamara megyei igazgatója is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS