A tázlári II. János Pál Katolikus Általános Iskola pedagógusai, dolgozói már hetek óta lelkesen szervezték a gyermeknapot, így május 26-án a tanulók birtokba vehették az iskolát.

Reggel 8 órától programok sokasága várta őket: arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás, sminkelés, lufihajtogatás. Emellett csocsózhattak, pingpongozhattak, aszfaltkréta rajzokat készíthettek, ugrálóvárakban és légvárakban játszhattak, és kipróbálhatták az íjászatot is a Vadkerti Hunok Hagyományőrző Egyesület jóvoltából.

-Hirdetés-

Különleges vendégeik is érkeztek: a Református EGYMI Kiskunhalasi Tagintézményének néhány tanulója és nevelőik is részt vettek a programokon Molnár József igazgató úr kíséretében.  A szervezők elérték a céljukat, hiszen a közös játék folyamán eltűnt a különbség az ép és sérült gyerekek között…

Az iskolásokhoz 10 órakor csatlakoztak az óvodás gyerekek is, így a helyi művelődési házban együtt tekintették meg a Czagányné Pásztor Anikó által vezetett kiskunhalasi Kaméleon Társulat előadásában az „Óz a nagy varázsló” c. mesejátékot. A fergeteges hangulat és a vastaps is azt bizonyította, hogy a középiskolás diákok által eljátszott színdarab nagy siker volt a gyerekek körében!

Az aznapi menzai ebédet is a gyermeknaphoz igazították, ami ugyancsak elnyerte a gyerekek tetszését, hiszen a menü hamburger volt sült krumplival.

Ezen a napon a már jellemző és megszokott összefogásnak lehettek ismét tanúi: pedagógusok, szülők, helyi civil szervezetek fogtak össze, hogy a gyerekeknek felejthetetlen élményeket szerezzenek.

Köszönet a támogatásért a Tázlár Jövőért Alapítványnak, a Szülői Munkaközösségnek, és a Diákönkormányzatnak!

Köszönet az aktív segítségért a Tázlári Konyha dolgozóinak, Lipkáné Nyul Szilvia és Katzenbach Nándor íjászoknak, Bukovszki Anasztázia, Szabadi Alíz, Zsikláné Pető Brigitta, Hirsch Éva szülőknek, Pécsi Ilona és Szabó Fanni Franciska kozmetikusoknak, Seres Boglárka fodrásznak, és Lehoczkiné Farkas Gizellának, aki az arcfestéseket készítette.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS