Gyermeknappal egybekötött családi napra várták a csengődieket pünkösd szombatján. A sportcsarnokba és a környékére meghirdetett rendezvény középpontjában a mozgás állt, a résztvevők több mozgásformában kipróbálhatták magukat. Mint azt a szervezők elmondták, az egyik cél az volt, hogy az itt élőkben tudatosuljon, hogy milyen mozgási lehetőségek érhetőek el a településen.

-Hirdetés-

A nap során az asztalitenisz, a darts, az íjászat és a lövészet kipróbálása, valamint a rögbi, a röplabda és a foci mellett csoportos órákra is lehetőség nyílt.

Népszerű volt az íjászat és a lövészet is a gyerekek körében

Zumbára Bíró Gábor lelkes csapatával az őt helyettesítő Móczár-Détári Anikó invitálta a résztvevőket,  Kiss Vanessza step aerobikkal izzasztotta meg a bátrakat, végül – aki bírta még szusszal – levezető gerinctréninggel nyújthatta le megfáradt izmait Ferenczy Évi jóvoltából.

A gyerekeket légvárakkal, arcfestéssel, és minden résztvevőt finom falatokkal vártak.

A legkitartóbbak mindhárom csoportos mozgásórán részt vettek

A csengődi rögbicsapat (kiemelt képen) is részt vett a rendezvényen. Ők a közelmúltban a Magyar Rögbiszövetség által szervezett rögbitornára kaptak meghívást, amelyet Budapesten a Kincsem parkban rendeztek meg. Mint azt Kecskeméti Zsuzsa tanárnő, az edzőjük elmondta, az U12-ben indult a csapat, és – sikeresen véve az akadályokat – éremmel tértek haza, a magyar rögbiszövetség elnöke személyesen gratulált nekik. Nagy élmény volt számukra, a szurkolókkal teli lelátón buzdítani a csapatokat. Örömmel várják a következő megmérettetést.

A csengődi önkéntes tűzoltók sisakját is felpróbálhatták a gyerekek

A Csengőd Község Önkormányzata és helybéli sportkedvelők által szervezett rendezvényt támogatta: a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda, a Magyar Vöröskereszt Csengődi Szervezete és az R-Water Kft.

–Köszönetet szeretnénk mondani Biber Józsefnek, ifj. Gurbai Lászlónak, Ferenczy Évának, Kecskeméti Zsuzsának, Kerékgyártó Péternek, Kiss Vanesszának, Makó Istvánnak, Melkvi Lászlónak, Móczár-Détári Anikónak, Suba Lászlónak, Szabó Györgynek és feleségének, Andreának és Tamás Istvánnak, a helyi önkéntes tűzoltóknak: Vass Bélának és Fazekas Sándornak, Kiss Sándor polgárőrnek, akik a programok előkészítésében, szervezésében és megvalósításában vettek részt, valamint a művelődési ház dolgozóinak: Dignerné Kovács Erikának, Görög Gáborné Hajnalkának  és Kovács Nikolettának a rendezvény koordinálásáért – zárta szavait Pivarcsi Csaba polgármester.

A légvár mellett igen kedvelt volt az arcfestés is

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (137 db kép)
MEGOSZTÁS