A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézmény Óvodája középső és nagycsoportosai évzáró műsorral kedveskedtek családjaiknak, a település zsúfolásig megtelt művelődési házában.

A középsős gyermekek a teremtés 7 napját mutatták be zenés-verses mesejátékkal. Felkészítő óvodapedagógusok: Kiss Mária és Lászlóné Berta Márta voltak.

-Hirdetés-

A nagycsoportosokat Szabó Anett óvodapedagógus, tagóvoda-vezető hívta színpadra, akik kedvenc állattörténeteiket adták elő dalos-zenés kísérettel. A karmester is nagycsoportos gyermek volt! Az évszakok köré csoportosított versek, dalok, mondókák követték egymást a nagyok szép tolmácsolásában.

Szabó Anett vezető óvónő

Mielőtt a megható búcsúzásra került sor, Szabó Anett virággal köszönte meg a gyerekekkel foglalkozó pedagógusok, segítők munkáját. Hangsúlyozta, hogy a munkát vállvetve vitték végbe az elmúlt nevelési évben. Megköszönte a fenntartó Kalocsa – Kecskeméti Főegyházmegye és a szülők folyamatos támogatását. Megjutalmazta az óvoda és Tázlár település hírnevét öregbítő gyermekeket, s kérte, tartsák meg jó szokásukat az iskolában is. Jutalmat kapott: Bolemányi Rubina, Csiki Alíz, Eiler Csongor Zalán, Lehoczki Zsófi, Vavrek Lia. Ők rajzaikkal, szavaló és mesemondó versenyeken értek el dobogós helyezéseket a környező településeken.

A tázlári óvodától 20 kisgyermek vett búcsút. A szülők meglepetésként verseket tanítottak be a ballagóknak, Vass – Bódi Renáta a szülői munkaközösség vezetője pedig a szeretetteli, odafigyelő nevelői attitűdöt, az iskolai életet biztos alapokra helyező foglalkozásokat, élményeket köszönte meg beszédében. Az óvó nénitől 1-1 szál virággal, öleléssel búcsúztak a gyerekek. A ballagó Sünik vállára akasztott tarisznyába a középsősök pogácsát, homokot a homokozóból, kis ajándékot tettek a nagy útra.

Énekszóval, társaik és pedagógusaik kezét fogva járták be az óvoda termeit, ülték körbe a szépen feldíszített asztalt a Süni csoport tagjai. Bán Róbert polgármester úr ajándékot küldött a gyerekeknek, Müllerné Gregus Edina a koraszülött bálnak köszönhetően vásárlási utalványt, az iskola füzetet adott a ballagóknak.

Müllerné Gregus Edina a koraszülött bálnak köszönhetően vásárlási utalványt osztott szét a ballagó gyerekeknek

Sok sikert kívánunk az iskolában!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS