Budapest Könyvfőváros 2023 program és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár makett pályázatán KÜLÖNDÍJAT nyert Stenczel Zsófi, aki Szentgyörgyi Erika festőművész, pedagógus (Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola, grafika és festészet tanszak) tanulója. 

Stenczel Zsófi
-Hirdetés-

A versenyen olyan meséket lehetett megjeleníteni makettek formájában, amelyek könyvekben is megjelentek. Zsófi doboza Aladdin meséjének egy jelenetét ábrázolja (kiemelt kép).

A kiállítás és díjátadó Budapesten a Margit-szigeti Kristálytér Rendezvényközpontban volt május 28-án, egy gyermeknapi programsorozat részeként. A gyermekek jeligével pályáztak, körülbelül 60 dobozmakettet állítottak ki. Alsós és felsős kategóriában is csak egy-egy fődíjat és kettő-kettő különdíjat adtak. A különdíjasok családi belépőt nyertek a Minipoliszba.

A másik eredményes verseny: Az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Belügyminisztérium 2022-ben is meghirdette Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához, a Mobilitási Héthez kapcsolódó rajz-, fotó- és kreatív pályázatát „Ecsetes, bringás remekek” címmel.

A pályázat keretében több mint 3200 fő és csoport küldte be alkotásait, melyeket a szakmai zsűri külön-külön, életkor és kategória (rajz, fotó, szabadon választott technika) szerint értékelt.

Szentgyörgyi Erika különdíjat nyert tanulói:

Minda Mirella, Simon Jázmin, Berger Bence játék és könyvvásárlási utalványt nyertek.

Minda Mirella alkotása

Bence pasztellrajzával nyerte meg a különdíjat.

Berger Bence “Két keréken a tengerparton” című alkotása.

Mirella és Jázmin bicajos lányokról készített papírmasé figurát készített.

Simon Jázmin “Divatos lány biciklivel” című alkotása

Gratulálunk! 

Fotók és szöveg: Szentgyörgyi Erika festőművész, tanár

Kiemelt kép:Stenczel Zsófi “Aladdin” című alkotása. 

A galériában további makettek láthatók. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (3 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira