2023. június 10-én -a már két hete a bajnokságot megnyerő- Fülöpszállás a középmezőnyben helyet foglaló Jakabszállást fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság északi csoport 2022/23-as szezonjának utolsó fordulójában.

A hazaiak ünnepre készültek, amit a vendégek szerettek volna kissé elrontani. A találkozón adódtak helyzetek mindkét oldalon és a hazaiak kétszer be is találtak, így a bajnokcsapat hazai környezetben győzelemmel ünnepelhette fennállása első bajnoki címét. Ezelőtt egy harmadik hely volt a legjobbja a Fülöpszállásnak.

-Hirdetés-

A találkozó előtt a vendégek sorfalat álltak a hazai játékosoknak, ezzel is tisztelegve bajnoki címük előtt. Az első tíz percben két hazai ziccert lehetett feljegyezni. Mindkét alkalommal Tóth Szabolcs szerezhetett volna gólt, de a vendégek portása mindkétszer védeni tudott. A második helyzetnél a jobb alsóba tartó labdát tolta ki szögletre. A 19. percben Tóth Szabolcs előre ívelt labdája után Csordás tört kapura, vele szemben a büntetőterületen belül szabálytalankodtak. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Csordás Zoltán higgadtan értékesítette 1-0.

Tóth Szabolcsot (zöldben) próbálják megállítani

A 25. percben kerültek először nagy helyzetbe a vendégek. Kovács Dávid egy ívelés után lőtt közelről fölé. Tíz perc múlva újra gólszerzési lehetőség adódott a vendégek előtt. Ekkor Lovász Dávid közelről nem találta el a kaput. Egy perc múlva Csordás beadása után Vajda Bálint vette célba Garzó kapuját, a vendégek kapusa azonban bravúrral bele tudott nyúlni a labdába, így szöglet lett az akció vége. Az első félidő utolsó percében a vendég Tóth Csaba került a kapussal szembe, azonban a hazaiak hálóőre Szalkai Zsolt jól jött ki, és szögletre tudott menteni.

Küzdelem a labdáért

A 48. percben a hazai Dóka Ádám közeli lövését hárította lábbal a vendégek kapusa, majd az ellentámadásból a jakabszállási Tóth Csaba került nagy ziccerbe, azonban a szünetben csereként beálló hazai Nagy Tamás jól jött ki a kapujából és szépen védett. Az 55. percben Csordás Zoltán ugrott ki két védő között, majd lőtt kapura. Lövését bravúrral szögletre tolta a vendégek kapusa Garzó. A 65. percben született meg a hazaiak második gólja. Tóth Szabolcs beadása után az előre húzódó Földes Lóránt bólintott a bal alsóba 2-0. A 77. percben a vendégek részről Tóth Csaba találta el a felső lécet. Az utolsó ziccer a hazaiak előtt adódott. A Fülöpszállás vezetőedzője Deák Sándor beadása után File Dávid lövését védte Garzó.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Fülöpszállás bajnokavató mérkőzésére

A hazaiak talán nem tudtak már úgy felpörögni erre a mérkőzésre, ahogy szerettek volna, azonban így is megnyerték a kiegyenlített találkozót, és győzelemmel zárták a Fülöpszállás történelmi idényét. A csapatból került ki a szezon gólkirálya is, aki Csordás Zoltán lett 34 találattal.

Fülöpszállási SE – Jakabszállási KSE 2-0

Fülöpszállási SE: Szalkai (Nagy T.) – Petrányi, Andó (Mátyás), Tóth Sz. (Jóni), Dóka (Deák), Csordás (Csernák), Vajda, Pusztai V. (Pataki), Földes, Polyák (File), Puszati V. vezetőedző: Deák Sándor

Jakabszállási KSE: Garzó – Eszik, Kulman (Szegedi), Tóth Cs., Csikász (Víg), Szalkai, Kovács, Sárai- Szabó, Kullai, Lovász, Vig

A mérkőzést követő díjátadó után kezdetét vette a hazai ünneplés
Deák Sándor – Fülöpszállási SE vezetőedzője:

– Az volt a gond, hogy már két héttel ezelőtt megnyertük a bajnokságot, így az utolsó két mérkőzésre nem igazán tudtam őket motiválni. Igazából úgy próbáltam meg, hogy ha kijönnek ide, már az motiváció legyen, hogy mennyi szurkoló van kint. Mi hozzá vagyunk szokva, mert hazai pályán nagyon sokan szoktak kint lenni. Mondtam a srácoknak a meccs előtt, hogy próbáljunk minél több gólt szerezni és akkor elmondhatjuk, hogy nem csak a gólkirály, hanem a legtöbb rúgott gól is meglegyen.
A mai napon egy nagyon jó csapattal játszottunk, sok meghatározó játékos hiányzott tőlük. Ők is tisztesen helytálltak, helyzeteik voltak. Mi az első félidőben már lerendezhettük volna, de ez most így alakult. Örülök a győzelemnek, ennek a rengeteg szurkolónak és, hogy ennek a gárdának az élén lehetek. Azt mondtam a srácoknak amikor ide hoztam a fiatalokat, hogy az első ötbe kerüljünk be. Azt hittem több idő kell, hogy beépüljenek, de nagyon sikeréhesek voltak. Minden edzésen, télen is fagyban például 14-15-en voltunk. Heti két edzésen, kedden és csütörtökön hat-hét kilométereket futottak. Ami munkát beletettek annak a gyümölcse megvan. Toronymagasan megnyertük a bajnokságot. Van egy gólkirályunk és van több tehetséges labdarúgónk. A mai napon Csordás Zoli beállította a rekordomat -34 volt a legtöbb, amit rúgtam-, erre is büszke vagyok. Huszonöt év alatt csak ő tudta most megdöntetni. Számomra ez egy nagyon nagy élmény.
A nyáron próbálunk erősíteni egy-két emberrel. Jövőre is szeretnénk megtartani az első helyet és utána már egyértelmű cél a megyei másodosztályba való indulás. Szeretném mindenkinek megköszönni ezt a szezont. Elsősorban a családomnak, hogy ennyit mellőztek, mert rengeteg munka van ebben. Nagyon sok időt bele kellett őrölni. A mai nap pedig magáért beszél. Szerintem megye háromban nincs ilyen szurkolótábor, kitették szívüket-lelküket. És persze szeretném megköszöni a csapatnak, hogy bíztak bennem, mert az eredmény a kölcsönös bizalmon is alapult. Ők bíznak bennem én bennük, azt csinálják amit mondok.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (125 db kép)
MEGOSZTÁS