Június 17-én, szombaton délelőtt vettek búcsút iskolájuktól a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájának 8. osztályos tanulói: Bedő Angyalka Nefelejcs, Boldizsár Fanni, Csikesz Barbara, Digner Szabina, Dömsödi Jázmin, Farkas Anasztázia, Fazekas Flóra, Horváth Olivér Zoltán, Jakab Ramóna Renáta, Kovács Zsófi, Krich Vanessza Amira, Lázár Amanda Klaudia, Lukács Melánia, Makó Máté, Nagy Luca Panka, Varga Mihály és Vidner Zsolt Károly.

-Hirdetés-

 

Gaálné Balázs Ildikó osztálya az ünnepség kezdetén énekszóval utoljára járta végig az iskola ünnepi díszbe öltöztetett tantermeit, majd Németh István igazgató, valamint felsős diáktársaik és az ünnepséget szervező Dénes Erika tanárnő kíséretében léptek ki az iskola kapuján. Ezt követően átvették az útravalókkal teli tarisznyát az őket búcsúztató osztályoktól.

Énekszóval búcsúztak el az osztályoktól a végzősök

Évtizedek hagyományai szerint ezen az ünnepen adják át az Év tanulója verseny díját. A 2022/23-as tanévben tanulmányi és közösségi munkájának elismeréséül Makó Máté nyerte el a rangos címet és vehette át a díjjal járó jutalmat Nemes Ibolyától, a Csengőd Községért Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

Az Év tanulója, Makó Máté és Nemes Ibolya kuratóriumi elnök

A 7. osztályos Rákóczi Sára verssel búcsúzott a nyolcadikosoktól, majd Csikesz Barbara és Krich Vanessza szavaival tanáraiknak mondtak köszönetet a végzősök a nyolc évért, és elköszöntek diáktársaiktól, valamint az iskola és a község intézményeinek munkatársaitól is. Németh István igazgató beszédében kertben növekedő palántákhoz hasonlította az elköszönő gyermekeket, és hangsúlyozta, hogy az a támaszték, amelyet az általános iskola adott a kibontakozó növendékeknek, kellően megerősítette őket. Szokásához híven egyenként, személyre szóló gondolatokkal köszönt el nemcsak a jelen lévő tizenhét diáktól, hanem felidézte azoknak a nevét is, akik korábban köszöntek el osztálytársaiktól.

A nyolcadikosok végezetül egy közös énekkel is meglepték az ünneplő közösséget, akik színpompás csokraikkal köszöntötték az általános iskolától búcsúzó fiatalokat.

Búcsúzó diákok virágözönben

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (86 db kép)
MEGOSZTÁS