Farkas Zoltán nyugalmazott zenetanár és két diákja, Csík Máté és Horváth Gábor harmónikás műsorával kezdődött meg az az állandó kiállításnak a megnyitója, ahol a Kecel környékéről származó régészeti leleteket tekinthetik meg a múlt iránt érdeklődők.

-Hirdetés-

Balázs Ferenc, a Keceli Múzeum vezetője köszöntötte a múzeum udvarán összegyűlteket, és beszédében hangsúlyozta a kiállítás jelentősségét. Köszönetet mondott az ehhez szükséges segítséget adó önkormányzatnak, egyháznak és minden magán jellegű felajánlónak. A tárlat a Kecskeméti Katona József Múzeum együttműködésével, a Magyar Géniusz Program keretein belül valósulhatott meg.

Balázs Ferenc

Beszédet mondott Kecel város alpolgármestere, Forrai Ákos. Kiemelte, hogy ez a nap Kecel múzeumi életében nagy nap, mivel a kiállítás megnyitójával egy fontos mérföldkőhöz érkeztek. A tárlat az ott élt, sok száz évvel ezelőtti emberek életébe enged betekintést, melyet immár méltó módon tudnak bemutatni.

Forrai Ákos

Őt követően Feteke Szabolcs atya köszöntötte az érdeklődőket, majd áldotta meg a jelenlévőket. Az egyházi hierarchiával párhuzamot vonva szemléltette azt, hogy az ilyen értékű régészeti leleteknek a városi múzeumra való rábízása mekkora kitüntetés.

Fekete Szabolcs

Végül Dr. Agócs Ákos, a Kulturális Bizottság elnöke osztotta meg néhány gondolatban, hogy a múzeum néhány évvel ezelőtt milyen állapotból kiindulva jutott el addig, hogy a felsőbb szervek az értékes régészeti leleteket rábízzák a helyi múzeumra.

Dr. Agócs Ákos

A köszöntő beszédek után a múzeum épületében folytatódott a megnyitó ünnepség, ahol az új tárlat bejáratánál a szalagot elvágta: Balázs Ferenc, a Keceli Múzeum vezetője, Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere, Forrai Ákos, Kecel Város alpolgármestere, valamint a házszentelést is végző Fekete Szabolcs esperes, keceli plébános. 

Fekete Szabolcs, Haszilló Ferenc, Forrai Ákos, Balázs Ferenc

Az ünnepélyes megnyitó után a látogatók megtekintették a régészeti emlékeket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS