“Ámulni még, ameddig még lehet,
amíg a szíved jó ütemre dobban,
megőrizni a táguló szemet,
mellyel csodálkoztál gyerekkorodban.”
Kecel Város Önkormányzata a Múzeumok éjszakáján 14. alkalommal köszöntötte a 18. életévüket idén betöltő keceli fiatalokat a Városi Múzeumban. A rendezvény ötletével annak idején Palásti István kereste meg Haszilló Ferenc polgármestert, aki fontosnak tartotta a felnőtt korúvá váló fiatalok és az őket felnevelő szülők, családtagok ünnepélyes köszöntését.
 
A 2005-ben született fiatalok közül 21-en fogadták el a meghívást. Elsőként Haszilló Ferenc polgármester üdvözölte őket, aki beszédében saját emlékeit is felelevenítette a felnőtté válásról, valamint a 2005-ös év hazai és nagyvilági eseményeit foglalta össze a hallgatóság számára.
 
Az ünnepségnek a kezdetek óta része, hogy a meghívott egyházak helyi vezetői, képviselői is útravaló gondolatokkal látják el a fiatalokat. A Római Katolikus Egyház részéről főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya a tavasszal hazánkba látogató Ferenc pápa fiataloknak szóló üzenetét hozta el, majd megáldotta a jelenlévőket. A Magyar Apostoli Egyház keceli közössége nevében Radva Zoltán lelkipásztor ismerősei gondolatait osztotta meg, akiket megkért arra, írják meg, mit tanácsolnának fiatalkori önmaguknak.
 
Haszilló Ferenc, Fekete Szabolcs, Radva Zoltán (b-j)
A beszédek után Paul Lewis Sérénade populaire c. szerzeményét adta elő Fábián Ibolya, aki kislány kora óta fuvolázik. Középfokú zenei tanulmányait a kalocsai Zeneiskolában és a budapesti Continuo Zeneműveszeti Szakközépiskolában, felsőfokú tanulmányait pedig Londonban végezte.
 
Fábián Ibolya
A Kecel Város Önkormányzata, a Római Katolikus Plébánia, valamint a Magyar Apostoli Egyház által felajánlott ajándékokat és az emléklapokat a beszédmondók Forrai Ákos alpolgármesterrel együtt adták át.
 
A rendezvény zárásaként az ünnepeltekről és vendéglátóikról a múzeum udvarán közös fénykép készült.
Találkozunk jövőre, a 2006-ban született fiatalokkal!
 
Műsorközlés, szöveg: Gyalogné Klajkó Eszter
Fotók: Molnár Ádám
Hangosítás: Orcsik László
Berendezés: Városi Múzeum, Városgazdálkodási csoport
A rendezvény felvétele – Kecskés Tamás munkájának köszönhetően – hamarosan a Kecel Média youtube csatornáján lesz elérhető.
 
Szöveg, képek: Kecel Város Facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira