Írta: vira
A Kecskeméti Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy internetes oldalon meghirdetett külföldi munkára jelentkezett, majd anyagi nehézségeire hivatkozva fizetési előleget kért és kapott a sértettől, úgy, hogy a munkát ellátni sosem állt szándékában.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi – az ügy vádlottja – 2022 októberében jelentkezett a sértett által, egy internetes oldalon elhelyezett, azonnali munkakezdéssel külföldi munkát kínáló álláshirdetésére. Az elkövető magát tapasztalt munkavállalónak írta le, továbbá közölte, hogy több ismerősét is magával tudná vinni külföldre dolgozni.

-Hirdetés-

A férfi előadta azt is, hogy mindannyian nehéz anyagi helyzetben vannak, ezért a kiutazásuk anyagi fedezetének biztosítása érdekében munkabér előleget és utazási költségtérítést kért. A vádlottnak azonban egyáltalán nem állt szándékában a munkakört betölteni a munkára jelentkezéssel a célja az volt, hogy jogtalanul pénzt szerezzen.

A tévedésbe ejtett sértett előbb 20.000 Ft-ot utaltatott át a vádlott által megadott bankszámlára, majd hozzátartozója útján Kecskeméten további 60.000 Ft-ot és 120 eurót adott át a férfi részére útiköltség és munkabér előleg címén.

A férfit korábban csalás elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, azonban ez sem tartotta vissza az újabb elkövetéstől.

Az ügyészség a férfit kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja, ezért vele szemben elzárás és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Közlemény
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Kiemelt kép: illusztráció (https://cdn.penzcentrum.hu) 

MEGOSZTÁS