Orgovány Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a TOP-1.1.1-16 IPARI PARKOK, IPARTERÜLETEK FEJLESZTÉSE felhívásra „Meglévő iparterületek elérhetőségének fejlesztése Orgoványon” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-1.1.1-16-BK1-2020-00026). A projekt keretében 156 500 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél, hogy a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon legyenek elérhetőek.
-Hirdetés-

A fejlesztéssel érintett iparterületen három vállalkozás végzi tevékenységét több mint 40 fő foglalkoztatásával. A projektnek köszönhetően a vállalkozások eredményes fejlesztéséhez, termelékenységük fokozásához megépült a szilárd burkolatú út és kiépült a kapcsolódó közvilágítás.

A fejlesztésnek köszönhetően az iparterületre vezető 900 méteres dűlőút szilárd burkolatot kapott, illetve az út mentén kiépült a közvilágítást (21 db LED-lámpa felszerelése darabonként 20 W teljesítménnyel).

A beruházás által vonzóbbá váltak a létesítmények, javult az infrastruktúra, mely hozzájárul az iparterületet használók körülményeinek javításához. Az útépítéssel az önkormányzat várakozásai szerint tovább bővül az Orgoványi Iparterület, mely többek között a helyben történő foglalkoztatás növelését eredményezi.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Sajtóközlemény 
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata
Orgovány Nagyközség Önkormányzata 
2023.07.31.

MEGOSZTÁS
Írta: vira