A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, illetve súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy fülöpszállási testvérpárral szemben, akik egy parkolási vitából kialakult konfliktus során törött sörösüveggel, illetve faléccel bántalmazták a sértetteket.

-Hirdetés-

A vádirat szerint a büntetett előéletű fülöpszállási testvérpár – az ügy két vádlottja – 2022. március 4. napján a késő esti órákban ittasan, autóval érkezett a szomszédos településen található vendéglátóhelyre. Az autóval a fiatalabbik testvér – az ügy másodrendű vádlottja – a presszó előtt parkolt le.

Nem sokkal a vádlottak megérkezését követően egy szintén autóval érkező társaság – köztük az ügy két sértettje is – távozni akart a szórakozóhelyről. Mivel a vádlottak gépkocsija túl közel állt az ő autójukhoz, abba nem tudnak beszállni, ezért az egyik férfi megkérte az elkövetőket, hogy álljanak arrébb. A fiatalabb testvér ezen felidegesítette magát és indulatosan megkérdezte a férfit, hogy „mi van, nem tudsz kiállni?”, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújt mindent. Emiatt a férfi bement a presszóba és értesítette a rendőrséget.

Ezt követően a másodrendű vádlott magához vett egy 120 cm hosszú lécdarabot és azzal olyan nagy erővel megütötte az arcán a távozó társaság mellette álló tagját – az ügy egyik sértettjét –, hogy a kerítésléc darabokra tört. Ezalatt a bátyja visszament a presszóba. Itt a másik sértett felszólította őt, hogy távozzanak. Emiatt a két férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Ennek során a sértett megpróbálta kilökni a presszó teraszáról az elkövetőt, aki felkapott egy törött sörösüveg-darabot és a sértett nyakának irányába csapott.

A bántalmazás következtében mindkét sértett súlyos sérüléseket szenvedett. Az idősebb vádlott cselekménye a nyak felé mért csapás folytán életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt, annak elmaradása csak a szerencsén múlott.

A főügyészség az idősebb testvért életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg öccsét súlyos testi sértés bűntettével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A testvérek bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

A csatolt fotókon a bűncselekmények elkövetése során eltört léc darabjai és a törött sörösüveg látható.

Kecskemét, 2023. augusztus 1. napján

Forrás, fotók: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

MEGOSZTÁS
Írta: vira