A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kecel FC gárdája a tavalyi szezon végén Vármegyei Kupadöntőt játszhatott, amelyen kikapott ugyan a hartai csapattól, de ezzel az együttes jogot szerzett arra, hogy a kupaküzdelmeket az országos főtáblán folytassa. Az országos főtáblán a MOL Magyar Kupa első fordulóját augusztus 5-én rendezték, amikor a Kecel FC gárdája hazai környezetben fogadta a Szarvasi FC 1905 együttesét.

-Hirdetés-

Kecel FC – Szarvasi FC 1905 1-7 (1-4)

A Kecel FC csapata

Kecel FC: Sziráczki – Vata (Nagy M.), Bányai, Killer, Gavula, Patai, Králik (Fenyvesi), Kámán, Bödő, Torma, Kóbor (Sajdik).

A Szarvasi FC 1905 csapata

Szarvasi FC 1905: Köteles – Palik, Zahorán, Zima, Bány, Furár (Styecz), Czvalinga (Kovács Zs.), Magyar (Polonszki), Pilán R. (Simon), Barna (Deli), Pilán M.

A mérkőzés játékvezetői: Kiss Richárd, Bartucz Tamás, Juhász Szabolcs Olivér (Csongrád Csanád Vármegye)

A Kecel FC csapatánál a nyár során több változás is volt a játékoskeretben, így egy nagyon új összetételű gárdával léptek pályára ezen a napon. Az együttestől Akasztóra távozott Herczeg Péter, Sendula Péter és Doszpod Tamás, Kiskőrösre igazolt el Csáki Róbert, Gerner Dániel Kunfehértón, Pintyi Roland Kecskeméten, Patai Balázs pedig Algyőn folytatja pályafutását. Új játékosként érkezett a csapathoz a Jánoshalmától Fenyvesi Kristóf és Sziráczki Armand kapus, Killer Máté Tökölről, Kóbor Csaba és Králik Balázs Bugyiról, Nagy Máté Csepelről, valamint Kámán Bence Bicskéről.

A MOL Magyar Kupa első fordulójában lejátszott találkozón a keceli pályán a csapatokat szakadó eső fogadta, így a játékosoknak a külső körülményekkel is meg kellett küzdeniük. A mérkőzést a Békés Vármegyei I. osztályban tavaly bronzérmes szarvasiak nagyon lendületesen kezdték, letámadták a kecelieket és hibára kényszerítették a hazaiakat. A keceliek nagy egyéni hibákat követtek el védekezésben a találkozó elején és ezeket kihasználva a szarvasiak a 19. percben már 4-0-ra vezettek a duplázó Furár Róbert, Pilán Richárd és Bány Bence találataival. Szétesően, sok hibával játszott a keceli csapat és csak az első félidő végére tudták rendezni a soraikat. A keceliek a 30. percben szépítettek, amikor Torma Barnabás egyéni akció végén egy cselt követően lőtte ki szép mozdulattal a labdával a bal felső sarkot (1-4). A szünet után támadóan lépett fel a keceli együttes és Torma Barnabás buktatása után a 46. percben büntetőhöz jutottak. A tizenegyest Bányai János Róbert végezte el, aki jobb oldalra tartó lövését kivédte a vendégek kapusa Köteles Attila. A kimaradt büntető után még voltak helyzetei a kecelieknek, de az idő teltével egyre inkább hitét vesztette a csapat és óriási védelmi hibák után lőtt még három találatot a szarvasi gárda Czvalinga Márk, Bány Bence és Simon Róbert révén. A szarvasiak jó arányban használták ki a keceli csapat hibái után adódó gólhelyzeteket és 7-1-re nyerve megérdemelten jutottak tovább a kupasorozat következő fordulójába.

Vata Zalán – Kecel FC játékosa:

-Arra készültünk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, mert az előzetes információink szerint a szarvasiak évek óta egységes kerettel dolgoznak, tavaly a harmadik helyen voltak a bajnokságukban és most a nyári felkészülés során az előző szezonban bajnok kiskunfélegyháziakat 3-0-ra győzték le. Számítottunk arra, hogy már a találkozó elején letámadnak és gyors, technikás támadóik vannak, de sajnos nagy segítséget nyújtottunk ellenfelünknek a góljaikban egyéni hibáinkkal. A találkozó elején az óriási hibáink miatt bekapott négy gól eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Mindezek mellett a második félidőben a büntetőnél még volt reményünk, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Meg kell említenem, hogy a nyár során jelentősen kicserélődött a játékoskeret és idő kell, hogy megtaláljuk mindenki helyét és összeszokjunk. Messzemenő következtetéseket ebből a nagy arányú vereségből úgy gondolom, hogy nem szükséges levonnunk, de a következő héten mindenképpen megbeszéljük majd az öltözőben a továbbiakat. Készülünk az akasztóiak elleni idegenbeli bajnoki rajtra, ahol egy jó eredménnyel szeretnénk nyitni az új szezont. Az akasztóiaktól a tavasszal hazai környezetben elszenvedett nagy gólarányú vereség miatt van mit törlesztenünk a szomszédvári rangadón, melyre duplán rányomja a bélyegét, hogy a nyáron három keceli játékos is eligazolt Akasztóra.

MEGOSZTÁS