Augusztus 5-én, szombaton tartották Imrehegyen a falunapot, a résztvevőket a kevésbé szép időjárás sem tartotta otthon.

Az idei évben ünnepelték a 20 éves testvérvárosi kapcsolatot Krasznával, ahonnan delegáció is ékezett és egy kisebb műsorral örvendeztette meg a közönséget. A jeles alkalmat ünnepelvén a krasznai delegáció és a település polgármestere, Lavati Gabriella közösen ültettek egy fát, melyet a polgármesteri hivatal előtt bárki megtekinthet.

A jeles alkalmat közös faültetéssel koronázták meg
-Hirdetés-

A falunapot hagyományosan a szentmisével nyitották meg, melyet Fekete Szabolcs atya celebrált.

Fekete Szabolcs atya celebrálta a szentmisét

A szentmise után Lavati Gabriella, Imrehegy polgármestere ünnepi köszöntőjében kiemelte, ezentúl is szeretnék fenntartani a testvérvárossal való jó kapcsolatot, ennek apropóján apró ajándékkal kedveskedett a testvértelepülésnek, melyet a polgármester, Kovács István vett át.

b-j: dr. Beros András jegyző, Lavati Gabriella Imrehegy polgármestere és Kovács István Kraszna polgármestere 
A köszöntők után idén is Imrehegy Község Önkormányzata vendégelte meg a lakosságot egy finom ebéddel, melyet később a kultúrműsor követett.
Az önkormányzat megvendégelte a lakosságot 

A helyi iskolások és óvodások műsora nyitotta meg a koradélutáni órákban a rendezvény programjainak sorát.

A legkisebbek is színpadra léptek

Utánuk az Imrehegyi Komédiások csapata szórakoztatta a közönséget különféle tréfás történetekkel. Sorra került a Krasznai Bokréta Néptánccsoport is, igazán színvonalas koreográfiát láthattunk tőlük. A műsorok közötti szünetben az érdeklődők megtekinthették a kitelepülő helyi és soltvadkerti értéktár kiállítását is.

Értéktár kiállítás is volt

Délután 16 órakor lépett színpadra a Soltvadkerti Gitár Duó, őket pedig a Csólyospálosi Tamburás Zenekar követte. Este 18 órakor adott koncertet a Filtol Rock & Roll Zenekar, akinek köszönhetően az eső sem ronthatta el a napot, ezt követően pedig kezdetét vette a falubál, melyhez Filus János szolgáltatta a talpalávalót.

A Csólyospálosi Tamburás Zenekar is fellépett

A nap folyamán a gyerekekre is gondoltak a szervezők, ugyanis különféle népi játékokat próbálhattak ki az apróságok, illetve ugrálóvárazásra is volt lehetőségük. A fiúk közül többen összeálltak és kispályás focimeccset játszottak.

A mozgás sem maradt ki a rendezvényből

Szöveg: Iván Gerda
Köszönet a segítségért, információkért: Molnár Ferencnek
Fotók: Iván Gerda, Villányi József  

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira