A keceli Szüretváró Napok rendezvénysorozat egyik eleme a polgármester, Haszilló Ferenc önálló zongoraestje volt. A koncertre nagy volt az érdeklődés, a termet szinte teljesen megtöltötték a nézők.

Haszilló Ferenc 8 évesen kezdett zongorán tanulni, a Kiskunhalasi Zeneiskola Kecelre kihelyezett tagozatán. Juhász Amália apáca kezdetben klasszikus zenét tanított neki. A zeneiskola első 6 osztályát is itt végezte el. Kecskeméti középiskolai tanulmányai mellett 4 éven keresztül az ottani Állami Zeneiskolába is eljárt klasszikust tanulni. Szorgalma és érdeklődése a szegedi tanárképző főiskolai évek alatt is változatlan maradt: a Szegedi Állami Zeneiskolában képezte tovább magát, emellett kecskeméti tanárához, Bíró Lajoshoz is visszajárt hétvégente, aki felkészítette az előadóművészi „B” kategóriás vizsgára.

-Hirdetés-

1987-től már a kiskőrösi ipari iskolában tanított, és amellett járt fel Budapestre, Esze Jenő tanár úrhoz, aki a legmagasabb rangú előadóművészi vizsgára készítette fel. „A” kategóriás előadóművész lett, majd 4 éven keresztül külföldön zongorázott.
1989-90-ben Japánban, 1993-ig Hollandiában játszott 5*-os szállodákban, Norvégiában és Dániában pedig luxushajókon vendégszerepelt előadóművészként.

Hivatása és családja mellett ma már kevesebb idő jut a zongorázásra, de kikapcsolódásként szívesen leül a hangszer mellé egy-egy nehéz nap után.

Haszilló Ferenc
A másfél órás koncert négy fő blokkból állt össze, melyet az előadó nagy gonddal állított össze.

Az első blokkban mindenki által ismert dallamok csendültek fel a múlt század könnyűzenei repertoárjából. Elsőként a My way című sláger hangzott el, majd Charles Aznavour She című műve következett. Meghallgathattuk ezután a The Lady is a tramp című Richard Rogers szerzeményt is, majd pedig a Karády Katalintól jól ismert Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én… című magyar sláger csendült fel. A meglepetésprodukció előtt hallhattuk a méltán híres Chattanooga Choo Choo című filmzenét is, amely után Haszilló Ferenc kisfia, Zalán lépett a színpadra. Zalán egy éve tanul a kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola billentyűs tanszakán. Tanárnőjével, Pelsőciné Barna Máriával adták elő Anton Diabelli Melodische Übungsstücke című négykezes darabját.

Haszilló Ferenc kisfia, Zalán is színpadra lépett

A műsor második részében romantikus dallamokat hallgathattunk: The man I love, Misty, Smoke gets in your eyes és a jól ismert Over the rainbow című darabokat. Ezek után olyan régi magyar slágerek is felcsendültek, mint a Meseautó, vagy az A szívemet ma összeszidtam. A jól ismert hazai dalok után baráti kérésre Richard Clayderman Ballada Adelinnek című klasszikusa következett, melyet Irving Berlin Cheek to cheek című darabja követett. A blokk meglepetésdarabja Grúber Noémi és Gyalog Lilla által előadott Játssz még! című Presser-Sztevanovity-szám volt.

Grúber Noémi és Gyalog Lilla
A harmadik blokk műsorszámai a szerelem köré íródtak.

Elhangzottak tehát a Tonight of celebrate my love for you, When I fall in love, I will wait for you, My love és a De szép vagy megint ma este. A dalok után ismét a polgármester úr kisfia ült a zongorához. Őt édesapja követte Michael Legrand Szélmalmok című művével, a folytatásban pedig Morris Albert Érzelmek című szerzeménye hangzott el. A blokk vége felé haladva Lionel Ritchie-től hallhattuk a Hello című dalt, majd meglepetésként Pelsőciné Barna Mária és Haszilló Ferenc előadásában egy Paso doble és Rumba egyveleg következett.

Pelsőciné Barna Mária és Haszilló Ferenc
A negyedik, egyben utolsó műsorblokk filmzenékből állt össze.

Henry Mancini Moon River című dala 1962-ben a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat nyerte el az Álom luxuskivitelben című film főcímdalaként. Ezt követően Victor Young keringőjét, az Around the World-öt hallhattuk, majd pedig a világslágerként ismert Beatles-szám, a Let it be következett. Felcsendült a Keresztapa című film ismert dallama is, majd pedig a Love story című film azonos című főcímdala került műsorra. Utolsó előtti műsorszámként Horváth Jenő Mellékutcán című régi magyar slágere hangzott el.
Az est zárásaként Peszeky Ádám Leszállt a csendes éj című szerzeményét hallottuk.

Haszilló Ferenc

Ahogyan a polgármester úr fogalmazott, „nem lehet, hogy ilyen melankolikus hangulatban zárjuk a mai napot”, így egy könnyed francia sanzonnal és egy friss rumbával ért véget a koncert.

Írta, képek: Iván Gerda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira