2023. augusztus 19-én tartották az immáron hagyományos Arató és pörgetés végző  fesztivált Páhin, ami harmadik alkalommal került megrendezésre a művelődési ház udvarán Páhi Község Önkormányzata szervezésében.

A rendezvény idén is nagy sikernek örvendett, ahol minden korosztály jól érezhette magát
-Hirdetés-

A helyi önkormányzat egy laza szombat esti szórakozásra hívta a kikapcsolódni vágyókat. A vendégeket 20:00-tól fogadták a szervezők, amikor is kezdődhetett az eszem-iszom vígadozás. A díszítés és a zene egyaránt gondoskodott az érkezők hangulatáról, nem beszélve a sültkolbász fantasztikus illatáról, mely egyből a pulthoz csalogatta az éhes vendégeket.

A betakarítási munkák végeztével a szórakozás vehette át a főszerepet a gazdák életében. Az aratás végeztének megünneplése sok kultúrában fontos esemény, mivel a termények betakarítása hosszú és kemény munka eredménye.
Ehhez hasonlítható ünneplés ez a rendezvény is, melyet az önkormányzat szervezett.

A rendezvény központjában a sültkolbász volt, Janik László műhelyéből, amit Pecznyik Béla parázsburgonyájával kínáltak. Mindezeket Kudász Ilona jéghideg italkínálatával kísérhették le a vendégek.
A megjelenteknek lehetőségük volt saját termékeiket is bemutatni amit a kíváncsibbak meg is kóstolhattak.

Pecznyik Béla az ételek készítésében is részt vett

A nagy sikerű kezdeményezés nemcsak a helyi, hanem a környékben lakók szívét is elragadta. A rendezvény idén is nagy sikernek örvendett, ahol minden korosztály jól érezhette magát.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS