A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kecel FC gárdája jól kezdte az új szezont. Az együttes a küzdelemsorozat első fordulójában 0-1-ről fordítva nyert Akasztón, szomszédvári rangadón 2-1-re, így bizakodva várták a fiúk a szezon első hazai találkozóját.

-Hirdetés-

A keceli együttes augusztus 19-én hazai környezetben fogadta a kecskeméti SC Hírös-Ép Egyesület gárdáját, akik ellen 1-0-ra (1-0) nyertek: Sziráczki – Vata (Nagy M.), Bányai, Killer, Sajdik, Gavula (Fenyvesi), Patai, Králik, Bödő, Torma (Kóbor), Ferenczi.

A vendégekről tudni kell, hogy a tavalyi szezonban a vármegyei II. osztályú bajnokságban szerepeltek és több rutinos, magasabb osztályt is megjárt játékost igazolva indultak el újoncként a vármegyei I. osztályban. 

A mérkőzésen a vendégek birtokolták többet a labdát, mezőnyfölényben voltak, a keceliek pedig a saját térfelükre visszahúzódva próbáltak szervezetten védekezni és gyors kontratámadásokkal veszélyesek lenni. Az első helyzet a kecskemétiek középpályása Gréczi Gábor előtt adódott a 8. percben, de lövését bravúrosan védte Sziráczki Armand. A 13. percben megszerezte a vezetést a keceli együttes, amikor gyorsan és pontosan végigvezettek egy ellentámadást, melynél Gavula Levente már csak a kapussal állt szembe és magabiztosan lőtte a hálóba a labdát (1-0). A 32. percben a vendégek részéről ismét Gráczi Gábor került helyzetbe, egyedül vezethette a kapura a labdát, de Sziráczki Armand bravúrosan hárította lábbal a ziccert. A szünet után a keceli Killer Máté került helyzetbe a 49. percben, akinek a lövését védte a vendégek kapusa Farkas Gaszton Soma. A második játékrészben fokozatosan került egyre nagyon mezőnyfölénybe a vendég gárda, azonban a végjátékban rendre hibáztak és kevés igazán nagy gólhelyzetük volt, a hazai gyors ellenakciók pedig gólveszélyt jelentettek. A legnagyobb helyzetet a második félidőben a kecskeméti Balog Ferenc hagyta ki, akinek a közeli lövését önfeláldozó bevetődéssel mentette szögletre a hazai védő Ferenczi Zsolt. A kecskemétiek a második félidő végére a nyomasztó fölényüket sem tudták gólra váltani a nagyon lelkesen focizó keceliekkel szemben és elmondható, hogy a veszélyes támadások tekintetében a hazaiak álltak közelebb a gólhoz.

Vata Zalán – Kecel FC játékosa:

-A bajnoki szezonkezdet előtt nem voltunk könnyű helyzetben, mert a Magyar Kupa országos főtábláján megvívott mérkőzésünkön egy kiütéses vereségbe szaladtunk bele a szarvasiak elleni találkozón. Azon a kupamérkőzésen óriási hibákat követtünk el, ami betudható volt annak is, hogy a nyáron érkezett sok új játékos közül volt olyan, aki még a keresztnevét sem tudta a csapattársának. Ezt követően nagyon komolyan készültünk az akasztói találkozóra és minden játékosnak részt kellett vennie a heti edzéseken. Teljesen átalakult a csapatunk a nyáron és hosszú munka előtt állunk, hogy megfelelően össze tudjunk szokni. Az akasztói mérkőzés megmutatta, hogy van tartása a csapatnak, ahol vesztett helyzetből sikerült nyernünk. A mai, kecskemétiek elleni mérkőzés egy tipikusan egygólos találkozó volt, amelyen szerencsére ezt az egyetlen gólt mi szereztük. A vendégek nagyon technikás, sokpasszos játékot mutattak, mezőnyfölényben voltak és a játék képe alapján talán a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de ma csak mi tudtunk a hálóba találni. Úgy gondolom, hogy ez a két győzelem hitet, önbizalmat adhat a csapatnak a továbbiakra. A következő találkozónkat Jánoshalmán játsszuk, majd fogadjuk a Kiskunfélegyházát, melyeken nagyon nyílt mérkőzésekre számítok. Azonban a fejekben már most benne van a kiskunfélegyháziak elleni összecsapást követő soltvadkerti találkozó, ami számunkra minden szezonban az év mérkőzése.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS