2023. augusztus 26-án Szüret-elő és Falunapot szerveznek Kaskantyún a rendezvényterületen. A programokon való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes. A falunap teljes ideje alatt büfé fog üzemelni – étel: Hercegi finomságok, ital: Ba család. A nap folyamán több verseny is lesz, melyekre előzetesen, vagy a helyszínen lehet nevezni. 

Forrás: Kaskantyú Község Önkormányzata facebook oldal
-Hirdetés-

A kulturális műsor (Németh Zoltán, Életet az éveknek Nyugdíjas Klub, Levendula Citerazenekar fellépése) 16.30- kor veszi kezdetét, de lesz focimérkőzés (17.30: Kaskantyúi FSE – Kiskőrösi LC II.) és az eredményekre is a koraesti órákban kerül sor, míg 20 órakor az Ullie zenekar lép fel, majd kezdetét veszi a hajnalig tartó mulatság Dj Janácsik Balázssal

Az Ullie formáció 2020 nyarán alakult Kárpátalján. Az Ullie megnevezés alapvetően az énekesnő nevéből ered, hiszen ez egyben az Ulyanna név rövidítése is.

A zenekar zenei stílusa egyik műfajba sem kategorizálható igazán. Dalaik egyedi és izgalmas hangzását a folk-rock, folk-pop és alternatív zenei világ inspirálja. A formáció egyediségét tovább erősíti ukrán származású énekesnője, Ulyanna Donetska, aki a produkció hangzásvilágának nem mindennapi ízt kölcsönöz, hiszen a dalokat magyarul adja elő.

Az orosz-ukrán háború kitörése a formációt szülőföldjének elhagyására kényszerítette. A zenekar karrierjének kezdetén megnyerte a Peron Music Alapítvány kárpátaljai tehetségkutatóját, ahol Ulyanna kiemelkedő tehetségéért Újfalusi Gábor-díjban részesült.

A közönség találkozhatott a zenekarral számos hazai és erdélyi fesztiválon is. Többek között felléptek már a Művészetek Völgyében, valamint a Bagossy Brothers Company, a Margaret Island és Rúzsa Magdi előzenekaraként is. A zenekar büszke arra, hogy első kárpátaljai formációként léphetett fel az A38 hajó színpadán.

Az Ullie, közönsége számára újszerű élményt szeretne nyújtani látványos műsorával.

A falunap részeként “ASzakkör” kaskantyúi vesszőfonó és makramé csoportjainak alkotásaiból készült kiállítás az ebédlőben lesz megtekinthető, 13 órától. 

Forrás: Kaskantyú Község Önkormányzata facebook oldal
A rendezvény ingyenes.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak Kaskantyún, augusztus 26-án. 

Forrás: Kaskantyú Község Önkormányzata facebook oldal
Kiemelt kép: Ullie facebook oldal 
Videó: YouTube (Ullie)

MEGOSZTÁS