A Tabdi Család és Gyermekjóléti Szolgálat már évek óta szervez ruhagyűjtést és adományozást Tabdin és Kaskantyún. Ezen alkalmakkor nem csak hátrányos helyzetű emberek számára nyújtanak lehetőséget ingyenes turkálásra. Az összegyűjtött és kihelyezett holmikat bárki hazaviheti, akinek megtetszik, hiszen ahogy a mondás is tartja: „Ami neked lom, az másnak még lehet kincs”! 
Körülbelül 70 ember fordult meg a Rendezvényterületen ma délelőtt, a kihelyezett asztalokon minden korosztály találhatott magának ruhaneműt 

„Évente egy alkalommal szervezünk ruhagyűjtést Kaskantyún, melynek kiosztásárára általában a tanévkezdés előtt kerül sor. Az önkormányzat segítségével hirdettük meg a faluban, hogy várjuk a ruhaadományokat, melyeket augusztus 30-án szerdán délelőtt lehetett ingyenesen megnézni, felpróbálni, hazavinni. Felhívásunkra ebben az évben is rengeteg zsáknyi ruha gyűlt össze, ezen felül cipők, és táskák is megtalálhatók voltak a kínálatban. Ezekből válogathattak a kaskantyúi lakosok ma délelőtt a rednezvényterületen. Ezzel párhuzamosan, a Vöröskereszttel közösen Tabdin is szerveztünk adományozást, melyre 2023. augusztus 5-én délelőtt került sor, ahol minden korosztály kedvére válogathatott a kínálatból. Azt tapasztaljuk, hogy a kaskantyúi és a tabdi lakosok is nagyon örülnek ezeknek a lehetőségeknek. Szinte kivétel nélkül mondhatom, hogy minden ruha, illetve tárgy gazdára talál ezeken az alkalmakon. Ha esetleg kimarad néhány darab, akkor azokat oktatási vagy közintézményeknek szoktuk felajánlani, amennyiben elfogadják” – nyilatkozta Tóthné Varga Regina, családsegítő.

Voltak, akik zsáknyi, szatyornyi holmival tértek haza
-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS