Előfordult már, hogy a gyerek biciklijének a kereke leereszkedett, de a biciklipumpának nyoma veszett? Vagy szükség lett volna a metszőollóra, esetleg egy ásóra, de mintha a föld nyelte volna el? Ideális esetben ezeknek a tárgyaknak megvan a pontos helye, hogy szükség esetén azonnal elérhető legyen. Azonban mindez csak akkor lehetséges, ha van egy hely a házon kívül, ahol tárolni lehet ezeket, méghozzá biztonságos és fedetten.

Ahogy a házon belül is sok tárgy felhalmozódik, amihez megfelelő tárolóhelyet kell találni, ugyanez igaz a ház külső részeire is. A növények, virágok és pázsit gondozása fontos lépés, de nem elég ahhoz, hogy a kert gyönyörű és barátságos legyen. Ha a kerti szerszámok, takarítóeszközök, játékok és sok egyéb tárgy szanaszét hever az udvaron, az befolyásolja a kert kellemes összképét. Mindez elkerülése érdekében ajánlott egy fém kerti fészer beszerzése.

-Hirdetés-

Egy olyan házban, ahol nincs garázs vagy pince, ahol a különféle tárgyakat, szerszámokat lehet tárolni, mindenképp érdemes egy kerti fészert vásárolni. A kerti fészer tárolóhelyet biztosít a sport- és játék eszközöknek, valamint kerti szerszámoknak, de akár egy kis alkalmi műhely is lehet. Sokféle modell létezik a piacon, de ebben az összefoglalóban szeretnénk ismertetni a fémből készült legfontosabb előnyeit, amely elsősorban tárolásra szolgál.

Melyek a fémből készült fészer előnyei?

Szél, eső, hőség, páratartalom, rossz idő…a fém kerti fészer a legtartósabb, különösen akkor, ha a műanyaghoz vagy fához hasonlítjuk. A fémházakat nem érinti az extrém hideg vagy hőség, így közvetlen napfénynek vagy hidegnek kitéve is elhelyezhető. További előnye, hogy a fából készült tárggyal szemben nem igényel rendszeres karbantartást és nem romlik az idő múlásával. Akit zavar a „fémes megjelenés”, a kerti fészer a kívánt színre is festhető. Ipari megjelenése festéssel elkerülhető, bár a fával megegyező esztétikai hatás nem lehetséges. További előnye az ára, mivel a legolcsóbb kertes háztípus, amelyből többféle modell és méret létezik.

Milyen hátrányai lehetnek?

A fém hátránya, hogy érzékenyebb a korrózióra vagy a rozsdára. A rozsda nem néz jól ki, és ha nem távolítják el időben, súlyosan károsíthatja a fészer szerkezetét, ami a végét jelentheti, ezért ha megjelenik azonnal cselekedni kell. Főleg hidegebb, nedvesebb éghajlaton jelenthet nagyobb problémát a rozsda, de mindenesetre a fémházakat jól védeni kell a korrózió ellen. Maga az anyag – a fém – robusztussága miatt sokan az ilyen típusú házakat azért nem szeretik, mert vizuálisan nem annyira vonzó, mint a hagyományos fából készült. Viszont ezzel szemben „győzedelmeskedik” az a tulajdonsága, hogy egyszerűen telepíthető és könnyen karbantartható.

Mikor érdemes fém kerti fészert venni?

Tökéletes azok számára, akiknek olcsóbb és egyszerű tárolási megoldásra van szükségük. Ha nincs igény egyedi funkciókra, vagyis egyszerűen csak otthonon kívül szükséges a különféle tárgyak vagy felszerelések tárolására, ez a legjobb választás.

Aki a szilárdságra, de mindenekelőtt a hosszú élettartamra szeretne fogadni, semmi sem jobb, mint egy fémből készült kerti fészer. A kissé kezdetleges és durva külsőt figyelmen kívül hagyva a horganyzott acél, különösen, ha edzett, szinte bármit kibír. Egy elöl és hátul is szellőzőnyílásokkal rendelkező tárolóház esetében a szellőzés is biztosított, így a benne tárolt dolgok a hideg évszakban is biztonságban vannak. Egy kerti tárolóval rengeteg energia, idő és pénz takarítható meg!

Kiemelt kép: illusztráció (pixabay.com)

MEGOSZTÁS
Írta: vira