A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskolában szentmisével ünnepelték a 2023-2024-es tanév kezdetét a tanárok és a diákok egyaránt.

A szentmisét Kecel város plébánosa, Fekete Szabolcs atya celebrálta. Szabolcs atya a mise elején megköszönte a lelkes részvételt a gyerekeknek, a folyamatos munkát a pedagógusoknak, a segítséget a szülőknek és a nevelést-oktatást segítő alkalmazottaknak, valamint köszönetet mondott dr. Bábel Balázs kalocsai érseknek, hogy lehetővé teszi az idei tanévben is az iskola működését, fenntartását. A szentbeszédben kiemelte, mennyire fontos a tanulás: „az az ember, aki sokat tud a világról, az jól érzi magát benne, mert feltalálja magát benne, mert élvezi, hogy élhet benne.”

A szentmisét Kecel város plébánosa, Fekete Szabolcs atya celebrálta
-Hirdetés-

A szentmise zárásaként a plébános úr megáldotta a gyerekek iskolatáskáit, hogy mindenki sikeres évet zárhasson majd a tanév végén. A mise alatt az iskola kórusa gondoskodott az énekes betétekről, a táskák megáldása alatt pedig meglepetés dallal (Rejts most el – ismert angol nyelvű dicsőítő dal) kedveskedtek a jelenlévőknek.

A plébános úr megáldotta a gyerekek iskolatáskáit

A szentmise végeztével Berger József igazgató úr vette át a szót, kiemelve, hogy nem fél az új tanévtől, ugyanis nem fenyegeti munkaerőhiány az iskolát. Megköszönte a szülők támogató hozzáállását, egyúttal azt is kérte tőlük, hogy nagy kamaszként is álljanak a gyerekek mellett.

Az igazgató úr külön köszönetet mondott a jelen helyzetben is helytálló pedagógusoknak, megköszönte nekik, hogy ebben a nem a „legideálisabb” helyzetben is kitartanak és zokszó nélkül végzik a munkájukat. Ezt követően egy rövid tanmesét mondott el egy tölgyfáról*.

Berger József igazgató úr

Az igazgatói beszéd után a második osztályosok műsorát tekinthettük meg, majd az elsősök is kedveskedtek néhány szép verssel. Az évnyitó zárásaként közösen elénekeltük a Himnuszt, majd az osztályok az osztályfőnökök vezetésével elvonultak a tantermekbe.

A második osztályosok műsorral készültek

*A tanmese itt érhető el: https://hasznaldfel.hu/a-tolgyfa-elete-egy-tanmese-onmagunk-elfogadasarol/

Írta, képek: Iván Gerda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira