A családi biciklizés nemcsak egy egyszerű és nagyszerű időtöltés, hanem rengeteg előnnyel jár mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek számára. Egészséges, sokat tanulhat belőle minden családtag, mindemellett jobb bármely csapatépítőnél. A közös program ráadásul nem kerül vagyonokba sem, nincsenek belépőjegyek, fejenként egy kerékpár, illetve persze gyerek bicikli szükséges hozzá.

Csapatot kovácsol
-Hirdetés-

A családi kötelékek erősítése nem egyszerű kihívás, de ha sikerül, életre szóló támaszt nyújthat a szülőknek és a gyerekeknek is. Mivel a közös biciklizés együttműködést és az egymásra való odafigyelést igényli, igazi csapatmunka kell hozzá. Együtt, egy cél felé haladva! Mindez a szabadban történő mozgásként? Ezzel nem csak a vérkeringésünk javul, de a fizikai állapotunk javítása mellett a mentális jóllétünkért is teszünk. Egy ilyen program ideális módja annak, hogy – a kerékpár vagy gyerek bicikli nyergében ülve – a család eltávolodjon a mindennapi stressztől és problémáktól. Az együtt töltött idő alatt pedig rengeteg beszélgetésre és vidámságra van lehetőségünk.

Játékos tanulás

Egy közös bringás kirándulás során lehetővé válik a táj megismerése is. A felfedezés öröme, a környezet megismerése, de a természet tiszteletének elsajátítása is a csomag része – ha a szülő is ezt szeretné, és rávezeti a gyermeket. Ehhez persze be kell tartani bizonyos szabályokat. A közös kerékpározás során nem csak a környezetvédelemmel, de a közlekedési szabályokkal is megismerkedhetnek a kicsik, mindezt pedig sokkal játékosabb és békésebb formában, mintha kötelező jelleggel kellene mindezt tenniük.

A családi kerékpározás tehát ötvözi a hasznosat a kellemessel, nem csak egy olyan élménnyel gazdagít, amire öröm visszagondolni, de ha kellő felkészültséggel vágunk bele, rengeteg előnye származik belőle minden résztvevőnek.

Írásunk a Családi világ és a Hatnet portál szerkesztőségének segítségével készült.
Írta: G.D.

Fotó: https://unsplash.com

MEGOSZTÁS
Írta: vira