Az izsáki egyenruhások 2023. augusztus 19-én kora délután megállítottak egy Fordot, amelyet egy 46 éves, magyar állampolgárságú nő vezetett. Az autóra görög rendszám volt felszerelve, amelyről azonban a rutinellenőrzés után kiderült, hogy egy másik kocsira adták ki.

A sofőrt a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A csengődi asszony elmondta, hogy a járművet románoktól vásárolta néhány hónappal korábban, és a görög rendszámot ő maga tette rá. Azt is elárulta, hogy a hatósági jelzést egy görög – autókereskedéssel foglalkozó – ismerősétől szerezte.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai a szóban forgó hatósági jelzést lefoglalták, és az eset vizsgálatát befejezték. A nő ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek. 
-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ rendelkezései szerint a közlekedésben olyan járművel szabad részt venni, amelynek jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye van, illetve amelyre meghatározott számú, típusú és elhelyezésű hatósági jelzés van elhelyezve. A jármű az utat és tartozékait nem rongálhatja, szennyezheti. Az autónak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, illetve – mindenki biztonsága érdekében – meg kell felelnie a külön jogszabályban meghatározott műszaki-, biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek.

 

Forrás: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció (canva.com) 

MEGOSZTÁS
Írta: vira