Sajtóközlemény
SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2023.09.20. 

-Hirdetés-

Soltszentimre Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.1.1-16-BK1 – Fenntartható települési közlekedésfejlesztés elnevezésű pályázati kiírásra „Fenntartható közlekedésfejlesztés Soltszentimrén és Páhin” elnevezéssel. A 74 743 500 forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozott projekt fő célja a két település közlekedés fejlesztése.

Az európai uniós támogatás segítségével Páhi Községben mintegy 760 m járda felújítására került sor a Rákóczi utcán. A Mátyás király utca – Kossuth L. utca közötti szakaszon 154 méter hosszan új aszfaltos járda kiépítése valósult meg, mely összeköti a Rákóczi Ferenc utcára tervezett két gyalogátkelőt, mely hozzájárul a gyalogosok biztonságosabb közlekedéséhez. Az útvonal biztonságos, akadálymentes kialakítása az ott található buszmegálló biztonságos megközelítését is szolgálja.

A  Sport pálya – település határ (Izsák felé) közötti szakaszon az új aszfalt burkolattal 604 méter hosszan történt meg a járda felújítása.

Soltszentimre Községben a támogatásnak köszönhetően a Szent Imre utcában, amely a település főutcája, a központban két pár buszöböl és peron kialakítására került sor. Az utazók biztonsága és a forgalom zavarásának csökkentése érdekében történt a fejlesztés. A Vörösmarty utcában 337 m hosszan új járda építésére került sor, mivel ott korábban egyáltalán nem volt járda. Szintén új aszfalt járda épült a Dózsa Gy. utca – belterületi határ között 251 m hosszan.  A Híd utcában járda felújítás valósult meg a régi beton lapokból álló járda helyett 393 méter hosszúságban aszfalt borítással került kiépítésre. Az Iskola és Óvoda egymással szemben a Szent Imre utcában található. A gyerekek naponta többször is keresztezik a közutat, mert az iskolások a sportpályára és a mellette lévő tornaterembe járnak tornaórára. Ide gyerekek biztonsága érdekében gyalogátkelőt került kialakításra.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Soltszentimre – buszöböl
Soltszentimre – járda (Vösörmarty utca)
Soltszentimre – járda (Híd utca)
Páhi – Sportpálya melletti járda

MEGOSZTÁS
Írta: vira