A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kecel FC csapata a 8. fordulóban hazai környezetben lépett pályára. Az együttes október 1-jén az Anda Kalocsa FC gárdáját fogadta, akiktől a találkozó előtti szerdai napon Vármegyei Kupa mérkőzésen büntetőkkel kikaptak.

-Hirdetés-

A keceliek a Vármegyei Kupa 3. fordulójában Kalocsán vendégszerepeltek, ahol a rendes játékidőben 2-2-re végződött a találkozó. A keceliek Killer Máté góljaival 1-0-ra és 2-1-re is vezettek, de a találkozó hajrájában, a 84. percben egyenlítettek a kalocsaiak és a büntetőpárbajt 4-2-re megnyerték.

A keceli csapat a bajnoki mérkőzésen szeretett volna visszavágni a Vármegyei Kupából való kiesésért, de nem tudtak javítani, miután 3-1 (0-2) arányú vereséget szenvedtek a kalocsaiaktól: Tóth T. – Vata (Patai), Bányai, Killer, Döbrentei, Sajdik (Fenyvesi), Gavula, Bödő, Torma (Nagy M.), Ferenczi, Kóbor. A mérkőzés kiegyenlített játékkal kezdődött és az első helyzetből gól született a 6. percben, amikor a keceli védők röviden szabadítottak fel és a kalocsaiak megszerezték a vezetést Tamás Benjámin révén (0-1). Nem sokkal később a kalocsai Farkas Zalán lőtte kapu mellé a labdát nagy helyzetben, majd Varga Stefano lövését védte bravúrral a hazaiak kapusa Tóth Tibor. A kalocsaiak a 31. percben Farkas Szabolcs Ferenc által újabb gólt értek el, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A kalocsai támadások a 37. percben ismét gólt hoztak, amikor az első találathoz hasonlóan többször sem tudtak felszabadítani a hazai védők és a kipattanó labdát a jobb felső sarokba lőtte Tóth Kristóf (0-2). A keceliek első igazán veszélyes helyzete a 43. percben alakult ki, amikor egy szöglet után a hosszú oldalon üresen maradt Kóbor Csaba Miklós lőtte nem sokkal a kapu mellé a labdát. Az első félidőt egy keceli lehetőség zárta, mely során Gavula Levente veszélyes lövését hárította bravúrral a kalocsaiak kapusa: Varga Sándor. A szünet után gyorsan lezárhatta volna a mérkőzést a kalocsai együttes, de Farkas Zalán ziccerben, Tóth Tibor kapusba lőtte a labdát. Ezt követően fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe a hazai együttes és a próbálkozások gólt eredményeztek az 54. percben, amikor Bányai János Róbert szöglete után Killer Máté fejjel szerzett találatot (1-2). Egy perccel később egy szép hazai akció végén Torma Barnabás szerzett gólt, de les miatt érvénytelen volt a találat. Az 57. percben ismét Torma Barnabás került helyzetbe, de lövését védeni tudta a vendégek kapusa. A hazaiak fölénye újabb gólt eredményezett egy jobb oldali beadás után, melynél a labdát a kapuba sodorta Killer Máté a 60. percben, de les miatt azt a gólt is érvénytelenítette a játékvezető. A mérkőzés a 66. percben dőlt el, amikor egy jobb oldali szabadrúgás után a figyelmetlen hazai védők kíséretében fejelte közelről a labdát a hálóba a kalocsai Lakatos-Lengyel Márton, beállítva ezzel az 1-3-as végeredményt. A Killer Máté által szerzett, les miatt érvénytelenített találatát a keceli játékosok nagyon vitatták, mely a mérkőzés alakulását döntően befolyásolta. Fontos megemlíteni, hogy a keceliek mindhárom bekapott góljukat nagy védelmi hibák után, elkerülhető körülmények között kapták, így elszenvedték a bajnokságban zsinórban az ötödik vereségüket.

Vata Zalán – Kecel FC játékosa:

-A kalocsaiakkal a héten kétszer is játszottunk, mely során a kupamérkőzésen két alkalommal is vezettünk, de kalocsaiak a találkozó vége előtt néhány perccel egy szögletrúgás után egyenlítettek. A büntetőrúgások során a kalocsaiak voltak a szerencsésebbek és sajnos ők jutottak tovább a következő fordulóba. A mai mérkőzésen a találkozó elején egy védelmi hibánkat kihasználva szereztek vezetést a vendégek és hasonló körülmények között lőtték második találatukat is. A szünetben sikerült rendezni a sorainkat és szépítő találatunk után visszajöttünk a mérkőzésbe. Utána sajnos 1-2-nél nem úgy alakultak a továbbiak, ahogy szerettük volna, aki itt volt a mérkőzésen az látta, hogy miért. Sajnos mindhárom kapott gólunk elkerülhető körülmények között esett, de a vége jobban is alakulhatott volna, ha mások is úgy gondolják. Hetek óta olyan egyéni hibákat követünk el a mérkőzéseken, amelyek döntően befolyásolják az előzetesen eltervezett taktikánkat és ezek után már nehéz ezt helyrehozni és a mi javunkra fordítani. Az ötödik bajnoki mérkőzésünket veszítettük el egymás után és most már idegenben vagy hazai pályán is el kellene kezdenünk gyűjteni a pontokat. Remélem, hogy a következő héten sikerül a csapatot felrázni fejben annyira, hogy a kecskeméti vendégjátékunk alkalmával már örömteli hazautunk lesz.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS