A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház az idei évben is várja a látogatókat az Országos Könyvtári Napok rendezvény alkalmából. Nyitóprogramként, Karády Anna írónővel találkozhattak az érdeklődők.

-Hirdetés-

Karády Anna a Balaton mellett töltötte gyermekkorát, iskoláit is Balatonfüreden végezte, majd jogot tanult Budapesten. A diploma megszerzése után, a fővárosban dolgozott, ahol szakmai publikációkat és tudományos munkákat írt. 2021-ben jelent meg első történelmi regénye A füredi lány. A történet további két kötettel folytatódott, melyek A füredi földesúr és A füredi gyermek címet viselik. 2023-ban készült el a népszerű Zserbó című kötet, majd pedig a Zserbó folytatása is, amely október 16-án fog megjelenni.

Az est során az írónő betekintést engedett a könyvek megírásának körülményeibe, részleteibe. Az érdeklődők választ kapta arra, miért pont azt a korszakot és helyszínt választotta, melyben a történet játszódik. Beszélt arról is, hogy számára fontos, hogy minél pontosabban és hitelesebben tudja visszaadni, azt a történelmi kort, melyet a lapokon megjelenít, ezért az írást hosszas kutatómunka előzi meg.

A program végén lehetőség nyílt dedikálásra, valamit közös fotók elkészítésére is.

Szöveg és fotók: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira