A Hatvani Lovastanya sportegyesülete, az NLK Lovasakadémia S.E. szervezésében rendezte meg a II. Keceli Lovastusa versenyt szeptember 16-án, melyen három kategória (AC, AK és A0) 27 versenyzője mérhette össze tudását.

-Hirdetés-

A lovastusa (military) szakágban a versenyzőknek három részfeladatot kell teljesíteni. Délelőtt kerültek lelovaglásra a díjlovas programok, majd mindhárom kategória versenyzőinek a díjugrató pálya teljesítése következett, kategóriától függően 80-100 cm-es magasságú akadályokon.

A délután folyamán a terepszakasz-lovaglás szerepelt a programban. Itt szintén kategóriától függően, AK kategóriában 1050 m-es távon elhelyezett 10 db, illetve A0 kategóriában 1200 m-es távon 12 db rögzített terepakadály-elem teljesítése volt a feladat. Ez a versenyszámok közül a leglátványosabb, hiszen olyan különleges akadályelemeket láthattunk, mint pl. gémeskút, ágyú, boroshordók.

A keceli NLK Lovasakadémia színeiben három versenyző indult. Hatvani Örs AC kategóriában Green’s Barquero nyergében megnyerte a versenyszámot, míg Mokkával a második helyet sikerült elérnie. A kiskőrösi Németh Vivien pedig a Hatvani Lovastanya lovával, Sunnyval állhatott a dobogó III. fokára.

A keceli NLK Lovasakadémia színeiben három versenyző indult

Az AK nyitott kategória Kecel város díjaként volt kihirdetve, itt az első három helyezett számára a kupákat és az első hat helyezett számára a díjszalagokat Kecel város polgármestere, Haszilló Ferenc adta át a díjazottaknak.

Itt volt a sportág színe-java. Az olimpikon lovasedző, Tuska Pál mellett magyar bajnokok, nemzetközi szinten is elismert bírók és pályaépítők emelték a versenynap színvonalát.

A visszajelzések alapján is elmondhatjuk, hogy nemcsak eredményekben gazdag, de jó hangulatú és kiváló szervezésű versenynapot tudhatunk magunk mögött.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak: az Alsóhegyi Lovassport Webáruháznak, Kecel Város Önkormányzatának, az Integrál-Hat Kft.-nek és minden lovas barátunknak, sporttársunknak, akik hozzájárultak a verseny sikeres megrendezéséhez.

 

Szöveg: Dr. Hatvani Csilla
Forrás: Keceli Hírek 2023. szeptemberi lapszáma  

MEGOSZTÁS
Írta: vira