Az idei szezonban hat Pintér Kupa, két roncsderbi bajnokság, két amatőr quad verseny, egy quad OB, egy quad nemzetközi verseny és találkozó, 10 órás versenyből kettő is, és egy 24 órás verseny volt megrendezve.
A 4. Pintér Kupa kiegészült egy Max Challenge fordulóval, amely egy nemzetközi amatőr kupasorozat, amire Szlovákiából, Szerbiából, Ausztriából és az ország minden szegletéből érkezett 1-1 versenyző.

A legkisebbek terepgokarttal versenyeztek

A nemzetközi quad találkozó is újdonság volt az idei évben, mert a környékbeli országokban már volt, de idehaza még nem. Erre a versenyre német, osztrák, horvát és szlovák versenyzők tették tiszteletüket a Kecel Ringen.

-Hirdetés-

Az osztrák szervezésű 24 órás verseny idén is a legszínvonalasabb verseny volt, és a versenyzői létszámban is kiemelkedő. Az eseményre több szomszédos országból érkeztek, melyből Tukacs Tamás sem maradhatott ki, ugyanis felkérte egy csapat, a “Vörös Sárkányok” és ezzel a társasággal rótta a pályán a köröket.

Tukacs Tamás a megújult tribünön

Átlagosan a Pintér Kupa sorozatban 80-85 versenyző jelentkezett, de az elmúlt hétvégén megtartott zárófutamon 95 autó 11 kategóriára osztva teljesítette a köröket.

-Sajnos nem csak ezen a versenyen, hanem az évad korábbi szakaszán is történtek balesetek, nem túl komolyak, de a mai versenynapunkat meg is pecsételte, mivel a szerelő és a női futamot már a sötétedés miatt már el kellett halasztani. Rendkívül sok ember és versenyző fordult meg nálunk, hiszen kis számolgatás alapján 550-600 csapat fordult meg kis közösségünkbe, mely rendkívül nagy siker számunkra. A tribün is elkészült az évad végére a Pintér Művekkel karöltve, ami most nagyon jó szolgálatot tett a végző rendezvényünkön – mondta Tukács Tamás elnök. 

A megújult lelátó

Készült egy manuálisan állítható körszámláló led panel, és a rajtot is egy 5 lámpából álló rajtprogram vezérli. A versenyzők az ötödik piros lámpa kivilágítása után 1-10 másodpercen belül véletlenszerűen vált át zöldre, ami a rajt kezdetét jelzi.A pályánk a nyár végére nagyon elfáradt és a versenyzők sorra jelezték, hogy igen rossz, gödrös és kátyús volt. Bár e hétvégére úgy érkeztek a versenyzők, hogy 4 hetet tudtuk pihentetni, ülepíteni, taposni, és kimondottan jól tűrte. Összességében rendkívül eseménydús évet zártuk. Kaptunk jót és rosszat is, de a jónak örülünk, a rosszból meg tapasztalatot gyűjtünk, és tanulunk belőle, hogy legközelebb ne hibázhassunk. Köszönöm a sok-sok segítséget ki így, kik úgy bármilyen formában is segítettek, és hogy ez a kicsiny egyesület is ilyen lelkes formában tartja magát, és már a jövő évre gondolunk előre.” – számolt be hírportálunknak éves összefoglalójában Tukacs Tamás elnök.

A díjátadó gálát november 25-re a Keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban tervezik megtartani.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (100 db kép)
MEGOSZTÁS