A keceli Városgazdálkodási csoport számtalan feladatot lát el időről időre, melyek közül most az utóbbi két hónap munkáiról számolunk be.

 

-Hirdetés-

A csoport dolgozói 6000 tő árvácskapalántát neveltek, melyek az őszi időszakban kerülnek kiültetésre, ezzel téve Kecel városát még szebbé.

Útburkolati jelek átfestésére került sor, többek között a Városi Múzeum és a Fürtös Vendéglővel szemben lévő parkolóknál is. Az 54-es számú főút mellett található híd az évek alatt teljesen tönkrement, életveszélyessé vált. Így annak felújítása és teljes átépítése is hamarosan befejeződik.

Átfestésre került az állati hulladékgyűjtő, valamint a nemrégiben elkészült műfüves labdarúgópálya szakszerű karbantartásához pályafésű készült. A Császártöltési úttal párhuzamosan 30 m-es szakaszon járda épült. A nagyobb viharok kárt okoztak a Parkerdő épületének tetőszerkezetében, ezért annak javítása is napirendre került, így már biztonsággal vehetik igénybe az odalátogatók. A nyári szezon végével, a Balatonmáriafürdőn kihelyezett stég felszedése és a veszélyessé vált fák kivágása is megtörtént. Rendszeresen végzik az önkormányzati, illetve más szervezetek rendezvényeinek technikai háttér biztosítását (színpad és a faházak felállítása, székek, padok pakolás, stb.) Megkezdődött az ún. villanyszérű ( Kalocsai u. és Béke u. vége) park kiépítése, a közel 5 hektáros területen egy közösségi tér kialakítása van folyamatban. A helyszínen található röplabdapálya kialakítását, megtisztítását helyi fiatalok vállalták, és meg is valósították.  Az elvégzett munkák közé tartozik még a Tüskösi út végén található dűlőút – mintegy 500 m hosszú szakasz – rendbetétele és a terménybetakarítások után a külterületi utak gréderezése is. A kék iskola volt kazánháza helyett egy új előadóterem kialakítására került sor. A városközpont egyik közterületén egy több férőhelyes parkoló kialakításának munkálatai kezdődtek meg, melyhez hozzájárult Szabó Ferenc, az ÁFÉSZ elnöke, Városi Ferenc, az Astron Kft. tulajdonosa és Haszilló Ferenc polgármester magánemberként. 

Forrás: Keceli Hírek 2023. szeptemberi lapszám 

MEGOSZTÁS
Írta: vira