Csengőd Község Önkormányzata minden évben megemlékezik az idősekről: a tiszteletükre szervezett ünnepen mintegy 170 szépkorú lakost személyesen köszönthettek a művelődési házban.

-Hirdetés-

 

Csima Béláné, a Família Központ vezetőjének, az ünnep fő szervezőjének köszöntő szavai után Pivarcsi Csaba polgármester méltatta az „ezüsthajú és aranyszívű” korosztályt, akik közül a legidősebbeket név szerint is kiemelte.

Sztranyák Ferencné Ilonka néni egykori csengődi lakos nyáron ünnepelte a századik születésnapját, ő Kiskőrösön él már idősek otthonában. A legidősebb, Csengődön élő férfi Zsubori János, aki nyáron töltötte a 95., a legidősebb nő Kurucz Jánosné Mariska néni a 94. születésnapját ünnepli idén. Ebben az évben lett 90 éves Gőbölös Istvánné Irénke néni, Fábián Józsefné Jusztina néni és Zódor Mihály, Misu bácsi.

Pivarcsi Csaba polgármester virággal és emléklappal személyesen köszönthette Kalapos Istvánnét és férjét, Kalapos Istvánt, továbbá Kastély Jánosnét, Szabó Árpádot és Galacz Istvánnét, ők mindanniyan elmúltak már 90 évesek.

Az ünnepeltek szemébe könnyeket csalt a középső és nagycsoportos óvodások műsora: Budaváriné Gubán Mária és Dániel Zoltánné óvónők vezetésével Al-Kobati Yazan, Kalmár Lili, Kunhegyesi Martin, Lőrincz Dejte, Suba Dorka, Szlama Zoltán és Takács Bianka verssel, tánccal örvendeztették meg a szépkorúakat.

Az ünnepeltek Nagy Róbert és Liszi Melinda előadóművészekkel a táncdalfesztiválok korába tehettek időutazást, majd finom ebéddel, jóízű beszélgetéssel zárult a program.

„Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár.

Aranyat szór és meleget: örüljenek az öregek.

Az őszidő is szép lehet. Kívánunk hosszú életet! 

Maradjatok még itt nekünk… jövőre újra eljövünk!”

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS