Az Alföld Magyarország lenyűgöző vidéke, mely számos okból lehet kiváló választás pihenésünk eltöltéséhez. Végtelen síkságai, a régióban található falvak gazdag kulturális hagyományai, a városok látványosságai vidéki békességet és nyugalmat kínálnak a nagyvárosok zajától és zsúfolt turisztikai célpontoktól távol pihenni vágyóknak.

-Hirdetés-

 

Nyíregyháza, a meglepetések városa

Nyíregyháza és környéke az egyik leglátványosabban fejlődő terület a régióban, számos érdekes turisztikai látványosság közül választhatunk, ha itt szeretnénk eltölteni néhány napot. Az egyik legismertebb ezek közül az Állatpark, ahol tágas, korszerű környezetben tekinthetünk meg számos állatfajt, sőt szafari túrákon is részt vehetünk, ha igazán testközelből szeretnénk megismerni a park lakóit. Remek kikapcsolódást nyújthat egy séta a Sóstói Arborétumban, a város csodálatos botanikus kertjében, ahol számos különleges növény és gyönyörű tavak között barangolhatunk.

Szintén a Sóstói részen található a Múzeumfalu, amely bemutatja régi idők falusi életét és mesterségeit. A mellette lévő Élményparkban interaktív kiállítások és játékok révén közeli tapasztalatot gyűjthetünk mindezekről. Nyíregyháza és környéke, mint felfelé lendülő turisztikai központ rengeteg lehetőséget nyújt a környéken élők munkáltatása szempontjából is. A vendéglátásban, idegenforgalomban gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezők számos nyíregyházi álláslehetőség közül válogathatnak a profession.hu oldalán.

Mezőkövesd, a matyó gyöngyszem

Mezőkövesd, az Alföld és az Északi-középhegység határán lenyűgöző hely a tradicionális magyar kultúra és a természet szerelmeseinek. A város kínálata gazdag és változatos, ideális úti cél mindenki számára, aki szeretné felfedezni Észak-Magyarország gazdag hagyományait és gyönyörű tájait.

Mezőkövesd a hagyományos magyar népművészet központja. A Matyó Múzeumban vehetők szemügyre a matyó hímzéskultúra remekei, de megtudhatunk számos érdekességet is a matyó kultúráról, mint például, hogy viselt-e fekete ruhát a mennyasszony, vagy volt-e hagyománya Mezőkövesden a kékfestésnek. Mezőkövesd híres gyógyfürdője, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő az év minden szakában vonzza a látogatókat. A termálvíz jótékony hatásai mellett a nyári időszakban strandolásra és szórakozásra is kiváló lehetőséget nyújt. A település környékén számos természeti szépség is található, elsősorban a Bükk-hegységben, amely remek lehetőséget kínál túrázásra és kirándulásra. Mezőkövesd szintén híres a helyi ételekről és a gasztronómiáról, kiválóan elkészített hagyományos magyar ételeket tudunk itt megkóstolni. A vendéglátásban dolgozni kívánók Mezőkövesden is találhatnak állásajánlatokat.

Balaton helyett Alföld

Az Alföldön található turisztikai központok, a hozzájuk kapcsolódó éttermek kiváló lehetőséget nyújtanak az autentikus magyar gasztronómia felfedezésére is – lényegesen kedvezőbb árakon, mint a Balatonnál vagy a fővárosban. Ha aktív pihenésre vágyunk, rengeteg lehetőséget találunk lovaglásra, kerékpározásra, gyalogtúrákra a gyönyörű tájakon.

Az Alföld egy csendes és festői hely, ahol természet és kultúra háborítatlan összhangban találkozik. Ha nyugodt kikapcsolódásra vágyunk megfizethető árakon, az Alföld kiváló alternatíva lehet akár a Balaton helyett is.

MEGOSZTÁS
Írta: vira