A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában az Akasztó a Kecskeméti LC együttesét fogadta. A hazaiak szerettek volna javítani a múlt heti Kalocsán elszenvedett vereségük után, míg a vendégek egy esetleges győzelemmel meg is előzték volna az Akasztót. A találkozón kevés helyzet alakult ki és a tipikus egygólos mérkőzésen végül a mindent eldöntő találatot a vendégcsapat vitte be.

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki a találkozón. A 14. percben Major Dávid átadása után Fekete András lőtt nagy helyzetben mellé. Ezek után mindkét csapat próbált kialakítani helyzetet, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

Kecskeméti LC
-Hirdetés-

A második félidő első felében a hazaiak próbáltak nyomást gyakorolni a vendégcsapatra. Főként Varga Milán előtt adódtak lehetőségek. A 60. percben Varga végzett el szabadrúgást a jobb szélről. A kapuba csavarodó labdájába az egyik vendégvédő bele tudott érni, így szöglet lett a lehetőség vége. Két perc múlva újra Varga lőtt kapura, ezúttal a vendégek portása tudott hárítani. A 75. percben egy előre ívelt labdát követően nem értették meg egymást a hazai védők, ugyanis három akasztói játékos között tudta tovább csúsztatni a labdát a vendégek játékosa. A nem sokkal előbb beállt Szabó Szabolcs elé került a laszti, aki egy az egyben került a kijövő Németh Zsolttal szemben. A kecskeméti támadó higgadtan a kijövő kapus felett a hazai hálóba lőtt 0-1. A sors furcsa fintora volt, hogy éppen az elmúlt három szezonban az Akasztóban futballozó Szabó Szabolcs szerezte a vendégek vezető, és mint utóbb kiderült győztes találatát. Az utolsó negyed órában még két lehetőség adódott a vendégek előtt, amik kimaradtak, míg hazai részről Nagy Attila éles lövése kerülte el közelről a kaput. A tipikusan egygólos mérkőzésen végül a Kecskeméti LC győzött, és ezzel a megszerzett három ponttal meg is előzték a vendégek az Akasztót.

Akasztó FC

AKASZTÓ FC – KECSKEMÉTI LC 0-1

Akasztó FC: Németh – Varga, Herczeg, Szrenkó (Bajusz), Doszpod (Nagy), Kerekes, Szabó Zs., Boldizsár, Vincze, Makó, Tóth vezetőedző: Szrenkó István

Kecskeméti LC: Halasi – Katona, Récsei, Pintyi, Varga M. (Kurucz), Fekete (Szabó Sz.), Major (Szabó V.), Selmeci (Kele), Márki, Bessenyei (Varga G.), Terbe vezetőedző: Márton Pál

Szrenkó István, vezetőedző – Akasztó FC:

-Először is gratulálni szeretnék a Kecskemétnek.
Egy olyan csapat, aki harmadik hete úgy edz, hogy semmi alázat, semmi akarat és ezt elmondtam a játékosoknak az öltözőben is. Három hete a heti két edzésünkből az egyiken csak ugyanazokkal az emberekkel találkozok. Pénteken vagyunk telibe. Amelyik csapat nem alázattal csinálja az edzéseket, az előbb utóbb ki fog jönni. Már láttam a kalocsai meccsen is. Ma is láttam, hogy egyszerűen nem futjuk meg azt a futómennyiséget, amit kellene. Egy félidőn keresztül veszekednek a játékosaim a rossz teljesítmény miatt. Óriási ego van a csapatomban, ami rossz irányba fordult. Nem a megoldást keressük, hanem okokat. Valakit mindig hibáztatunk: vagy a pálya, vagy az ellenfél, vagy a bíró, vagy a csapattárs. Kicsit helyre kéne magukat rakni a srácoknak, mert úgy érzem, hogy ez a teljesítmény nem méltó arra egy-két embernél, hogy felvegye az akasztói mezt. A második félidőben nyomtunk. Majd megint jött a szokásos egyéni hiba, amit sajnos mindig összehozunk. Rúgatunk egy gólt az ellenféllel. Igazából ziccerünk talán csak egy volt az egész meccsen. Helyzet nélkül gólt nem lehet rúgni. Szégyellje magát a csapatom, mert ez nem megye egyes szintű teljesítmény, amit ma nyújtottak. Képesek rá, bebizonyosodott több meccsen is, mivel megvertünk jó gárdákat. De viszont az elmúlt három hétben úgy leengedtünk, hogy ezt nem szabad megtenni. Küzdök ezzel a problémával az öltözőben. De egyszerűen mindig van valaki a csapatban, vagy két olyan játékosom, aki akár edzésen vagy meccsen bomlaszt. Úgy érzem, hogy szankciókat fogunk bevezetni. Úgy gondolom, hogy a következő hazai mérkőzésen a fiatal játékosaimnak fogok bizalmat szavazni. Meg kell adni nekik a bizalmat. Mindent megtesznek, itt vannak edzésen, csinálják és hátha így az egóból visszább veszünk egy kicsit. És majd eldöntik a játékosok, hogy vissza akarnak e abba a vágányba állni, ahogyan a hetedik-nyolcadik fordulóig csináltuk, vagy megyünk ugyanúgy ebbe a gödörbe lefelé. Külön szeretnék gratulálni Márki Bencének, mert óriásit futballozott a Kecskemét csapatában.

Márton Pál, vezetőedző – Kecskeméti LC:

-Mindenekelőtt nem a mérkőzésről beszélnék, hanem az ez előtti időszakokról, amihez gratulálok a hazaiaknak, nagyon jó periódusban voltak. Nagyon jól szerepeltek a bajnokságban, ez mindenképpen elismerésre méltó. Ez alapján is készültünk megfelelő tisztelettel, és természetesen volt egy plusz motiváció is, hiszen Márki Bencét és Szabó Szabolcsot innen igazoltuk. Gondoltuk, hogy ez a gyerekeknek és az egyesületeknek is egy fontos mérkőzés ebből a szempontból.
Maga a játék képe úgy gondolom, hogy mindkét oldalról elég változó volt. Az első félidőben tudtuk követni a stratégiánkat. Meg voltak a helyzeteink is, illetve azok a lehetőségek voltak meg, amiből gólt szerezhettünk volna. Kapussal is szemben álltunk, de nem tudtuk pontosan befejezni a támadásokat, és nem volt az utolsó egy-két mélységi passzunk olyan, amilyennek kellett volna lennie. Ezért nem tudtunk gólt szerezni. Ezen próbáltunk a szünetben javítani. A második félidő első felében a hazaiak mindent egy lapra feltéve jöttek. Készültünk erre a verzióra is. Nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A kapusunk bravúrokat nem kellett, hogy bemutasson. Viszont a védelem az rengeteg lövést blokkolt. Nagyon jól játszott a mi védelmünk. Sok olyan lehetőséget hiúsítottak meg, amiből más csapatok más mérkőzésen lehet gólt tudtak volna szerezni. Megküzdöttünk abban a szakaszban a hazaiakkal, majd jött a gól. Lehet úgy is mondani, hogy találtuk. De megvoltak azok a pontok, amire kértük a játékosokat, hogy menjenek be. A sors úgy hozta, hogy egy volt akasztói játékos, Szabó Szabolcs szerezte ezt a gólt. Ezen találat után mi megnyugodtunk. Úgy láttam, hogy a hazaiak idegesek lettek. Nem tudták úgy kontrollálni és felépíteni a támadásaikat, mint ahogyan addig. Utána már benne volt az, hogy több gólt is rúgunk. Összességében két hasonló képességű csapat találkozott. Jelen esetben megérdemelten vittük el a három pontot.
További sok sikert kívánok az Akasztónak!

MEGOSZTÁS